Европейският съюз ще намали политическите контакти с Грузия и ще

...
Европейският съюз ще намали политическите контакти с Грузия и ще
Коментари Харесай

ЕС понижава отношенията с Грузия и обмисля замразяване на финансирането

Европейският съюз ще понижи политическите контакти с Грузия и ще обмисли заледяване на финансовата помощ за държавното управление, откакто то прокара спорния закон за " задграничните сътрудници ", сподели в понеделник висшият представител на Европейски Съюз за външната политика Жозеп Борел, представен от " Ройтерс ".

Говорейки след среща на външните министри на блока в Люксембург, Борел сподели, че грузинското държавно управление отдалечава страната от Европейски Съюз, към който тя публично се стреми да се причисли.

" Ако държавното управление не промени курса на деяние, Грузия няма да напредне по пътя към Европейския съюз ", сподели той.

" Ние ще понижим равнището на нашите политически контакти . Ще обмислим прекъсване на финансовата помощ за държавното управление ", сподели той пред кореспонденти.

Борел сподели, че Европейски Съюз ще усили поддръжката си за гражданското общество и медиите и ще " приспособява ограничения ", в случай че е належащо. Той сподели, че Европейски Съюз също ще преразгледа поддръжката си за Грузия посредством фонд за военна помощ.

Грузинският закон, който изисква организациите, получаващи повече от 20% от финансирането си от чужбина, да се записват като " сътрудници на непознато въздействие ", беше подложен на критика от и като властнически ход в стила на Кремъл.

Управляващата партия в Грузия го отбрани като за обезпечаване на бистрота на финансирането.

Борел сподели, че 26 от 27-те членки на Европейски Съюз споделят мнението , че държавното управление отдалечава Грузия от пътя към Европейски Съюз.

Той не назова името на въздържалата се страна, само че дипломати споделиха, че това е Унгария. Будапеща се опита да ограничи задграничното финансиране на Неправителствени организации и политически артисти вкъщи и поддържа топли връзки с Русия, която се стреми да резервира въздействие в Грузия.

В продължение на два месеца съперниците на грузинския законопроект след независимостта от Москва през 1991 година, с цел да се опитат да отхвърлят закона.

" Ние поддържаме грузинския народ и неговия доминиращ избор в интерес на демокрацията и бъдещето на Грузия в Европейския съюз ", сподели Борел.
 Европейски Съюз поддържа проект за потребление на замразените съветски активи макар Унгария
Европейски Съюз поддържа проект за потребление на замразените съветски активи макар Унгария

Жозеп Борел сподели, че нормалното единогласие за външнополитически решения не е необходимо
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР