И.ф. главен прокурор Борислав Сарафов приветства младшите прокурори и следователи,

...
И.ф. главен прокурор Борислав Сарафов приветства младшите прокурори и следователи,
Коментари Харесай

И .ф. гл. прокурор Борислав Сарафов приветства младшите прокурори и следователи, завършили НИП

И.ф. основен прокурор Борислав Сарафов приветства младшите прокурори и следователи, които получиха своите решения за назначение след сполучливо приключено в началото образование в Националния институт на правораздаването (НИП). Осемнадесетият випуск от основаването на института се състои от 19 прокурори, 15 следователи и 30 съдии.

Главният прокурор посъветва младшите магистрати в професионалния си път да се управляват от спазването на закона и да демонстрират човечност: „ Поставяйте се на мястото на потърпевшия, на жертвата. Върху вас пада отговорността да прилагате закона, само че и да прилагате човещината ". Борислав Сарафов се обърна особено към следователите като дефинира специалността им като най-вълнуващата и най-интересната.

„ От вашето старание и професионализъм, от събраните доказателства, зависи хода на цялото дело ", съобщи основният прокурор. На младшите прокурори основният прокурор подсети, че техните решения ще дефинират човешки ориси и че тогите, които от през днешния ден ще носят, са голяма отговорност. Той им пожела да работят тъй че да се гордеят със себе си и да пазят престижа на правосъдната власт.

На церемонията по завършването на випуск 2023/2024 година участваха шефът на Националния институт на правораздаването Миглена Тачева, заместител министърът на правораздаването Бисерка Цанева, ръководителят на Върховен административен съд Георги Чолаков, и.ф. шефът на Националната следствена работа Ивелина Христова, Евгени Иванов - член на Висшия прокурорски съвет и др.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР