Обвинението, повдигнато срещу полицая Дерек Човинпо делото за афроамериканеца Джордж

...
Обвинението, повдигнато срещу полицая Дерек Човинпо делото за афроамериканеца Джордж
Коментари Харесай

Близките на Флойд: Убийството е умишлено

Обвинението, повдигнато против служителя на реда Дерек Човин по делото за афроамериканеца Джордж Флойд, умрял след полицейски арест в Минеаполис, би трябвало да бъде преквалифицирано на съзнателно ликвидиране. Това съобщи през днешния ден пред Си Би Ес юристът на фамилията на Флойд, Бенджамин Кръм. Човин беше отведен под стража по обвинявания в непредумишлено ликвидиране .

На въпрос на журналиста дали служителят на реда би трябвало да бъде упрекнат в съзнателно ликвидиране и дали има доказателства за това юристът дава отговор, че има учредения за това. По думите му видеозаписът от задържането на Флойд и записаните диалози с служителите на реда го удостоверяват.

На видеото се вижда по какъв начин белите служители на реда поставят белезници на афроамериканеца и го повалят на пътя. Един от тях натиска с коляно шията на арестувания, без да обръща внимание на виковете на Флойд, че не може да диша, и скоро афроамериканецът умира в една от лечебните заведения в града. " Чуваме по какъв начин един служител на реда споделя, че Флойд няма пулс и евентуално би трябвало да бъде извърнат на една страна. Полицаят Човин обаче отхвърля и декларира, че той (Флойд) ще бъде държан в това състояние. В това има предумисъл ", акцентира Кръм. " Не разбираме за какво не са преквалифицирали обвиняването като съзнателно ликвидиране. Не разбираме за какво всички не са били задържани ", добавя юристът. Той удостоверява, че Флойд и Човин са работили дружно в нощен клуб и са се познавали.

" Това е забавен аспект от делото. Надявам се, че обвиняванията ще бъдат преквалифицирани на съзнателно ликвидиране, защото съгласно нас той е знаел кой е Джордж Флойд ", акцентира юристът. Той заяви, че към този момент е била направена самостоятелна аутопсия на тялото на Флойд, защото фамилията му не се доверява на управляващите и на формалните патоанатоми. Резултатите ще станат известни на следващия ден.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР