Обучението на летателен състав за бъдещия многоцелеви изтребител започна във

...
Обучението на летателен състав за бъдещия многоцелеви изтребител започна във
Коментари Харесай

Започна обучението на летци за изтребителя F-16

Обучението на летателен състав за бъдещия многоцелеви изтребител стартира във Военновъздушна образователна база (ВВУБ) „ Георги Бенковски ”, оповестиха от министерството на защитата. С тържествена гала  днес, 13 януари, бе обещано началото на курса за привикване и в началото образование на аероплан L-39 ZA на летателен състав, избран за образование в САЩ на аероплан F-16. В събитието участваха командирът на Военновъздушните сили (ВВС) генерал-майор Цанко Стойков, командирът на ВВУБ „ Георги Бенковски ” полковник Петър Банков, командно-инструкторският, авиационният инженерно-технически и осигуряващ състав на авиобазата.
Командирът на Военновъздушни сили генерал-майор Цанко Стойков пожела триумф на обучаемите и техните инструктори. „ Предстои ви да преминете през комплицирани подготовки, да научите още доста от вашите инструктори. Вие сте от дребното водачи, които имат неповторимия късмет да придобият необятен набор на качества, които по-късно да приложите и надградите в по-нататъшното си образование. Бъдете горди, бъдете почтени за предоставената ви опция. Знайте, че това е освен предизвикателство, а и голяма отговорност ”, сподели още генерал-майор Цанко Стойков в обръщението си към обучаемите.
В програмата за образование са включени водачи от състава на ВВУБ „ Георги Бенковски ” – Долна Митрополия, 3-а авиобаза - Граф Игнатиево и База за предно разполагане - Безмер. Тяхното теоретично и практическо образование ще се организира напълно във ВВУБ „ Георги Бенковски ” с потребление на насъбрания опит от извършените през 2014 и 2016 година курсове за интензивна летателна подготовка. В продължение на един месец водачите ще преминат през теоретично образование и след полагане на изпити ще бъдат позволени до летателна активност. Лекторите са подбрани от авиационния инженерно-технически и командно-инструкторския състав на авиобазата.
Началник на курса е подполковник Пламен Ковачев, заместник-командир на ВВУБ по летателната подготовка. Под негово управление инструкторите майор Петко Димитров, майор Пламен Иванов, майор Петър Муков и капитан Янчо Христов ще проведат летателното образование на аероплан L-39 ZA. След сполучливото довеждане докрай на курса на водачите им следва да продължат образованието си в САЩ във връзка с придобиването на новия многоцелеви изтребител F-16.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР