Обстановката в Гърция остава усложнена и динамична заради пожари и

...
Обстановката в Гърция остава усложнена и динамична заради пожари и
Коментари Харесай

Гръцки хотелиери заблуждават българите, че там всичко е наред

Обстановката в Гърция остава усложнена и динамична поради пожари и разнасящите се от вятъра дим и сажди в околните до огнищата региони, по тази причина за туристите най-важно в този момент е да разполагат с настояща информация къде има пламъци, какво е положението на въздуха и какви са изискванията за анулация на резервациите им, при нужда.

Габриела Руменова, основател на платформата " Ние, потребителите " осведоми, че настоящи данни за обстановката могат да бъдат открити на уеб страницата на НАСА и на специфичен гръцки държавен уебсайт, а директни връзки към тях са оповестени във Фейсбук страницата на организацията, оповестяват от БНР.

Ако имате резервация и Ви следва да тръгнете, проверете къде сега има пожари и какво е положението на въздуха. Обадете се на рецепцията на хотела и попитайте за настоящата конюнктура, след което настоявайте да получите информацията и документално. Това е значимо, защото при подаване на заблуждаваща информация от страна на хотелиерите локалните органи за отбрана на потребителите могат да се сезират и да потвърдят нелоялна процедура.

От платформата Ние потребителите предизвестяват, че хотелиери от засегнатите от пожарите курорти при мощно влошена конюнктура и естествена среда не престават да убеждават хората с резервации, че изискванията за отмора са положителни и ги чакат.

Всичко това се случва на фона на противоположна информация от очевидци на събитията.

Можем да сигнализираме посредством бюрото в Гърция от Мрежата европейски потребителски центрове, в случай че сме се обадили в хотела в Гърция и от там са ни споделили, че всичко е прелестно, само че не е по този начин. Това би било нелоялна комерсиална процедура, тъй като не сме получили същинската информация, на база на която да създадем своя осведомен избор дали да заминем.

Как да постъпим, в случай че от хотел в Гърция отхвърлят да ни върнат парите, когато желаяме да отменим почивката си? Има ли потребен ход? Как да сезираме виновните институции.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР