Обстановката в Гърция остава усложнена и динамична заради нестихващите пожари

...
Обстановката в Гърция остава усложнена и динамична заради нестихващите пожари
Коментари Харесай

Как да защитим правата си, ако имаме резервации в Гърция?

Обстановката в Гърция остава усложнена и динамична поради нестихващите пожари и разнасящите се от вятъра дим и сажди в околните до огнищата региони, по тази причина за туристите най-важно в този момент е да разполагат с настояща информация къде има пламъци, какво е положението на въздуха и какви са изискванията за анулация на резервациите им, при нужда. Това разяснява основателят на онлайн платформата " Ние, потребителите “ по Bulgaria On Air. Тя осведоми, че настоящи данни за обстановката могат да бъдат открити на уеб страницата на НАСА и на специфичен гръцки държавен уебсайт, а директни връзки към тях са оповестени във Фейсбук страницата Ние, потребителите.

Ако имате резервация и Ви следва да тръгнете, проверете къде сега има пожари и какво е положението на въздуха. Обадете се на рецепцията на хотела и попитайте за настоящата конюнктура, след което настоявайте да получите информацията и документално. Това е значимо, защото при подаване на заблуждаваща информация от страна на хотелиерите локалните органи за отбрана на потребителите могат да се сезират и да потвърдят нелоялна процедура.

" Можем да сигнализираме посредством бюрото в Гърция от Мрежата европейски потребителски центрове, в случай че сме се обадили в хотела в Гърция и от там са ни споделили, че всичко е прелестно, само че не е по този начин. Това би било нелоялна комерсиална процедура, тъй като не сме получили същинската информация, на база на която да създадем своя осведомен избор дали да заминем или да не го създадем и да забележим какви са законовите и на практика благоприятни условия да се откажем от това пътешестване “, изясни Руменова. Тя добави, че при доказване на заблудата отговорните хотелиери могат да бъдат санкционирани и да им бъде неразрешено използването на тази нелоялна процедура отсега нататък. Потребителите могат да се възползват от това решение на база на него да си върнат парите, само че процедурата по произнасянето и влизането в действие на решението няма да бъдат факт за дни, предизвести специалистът и предложи първоначално да се изследват наличните все още благоприятни условия.

Ето за какво различен значим миг е да се осведомите за изискванията, при които можете да отложите или да отмените нощувките. Дори и да решите да предприемете пътуването, следете непрестанно измененията и бъдете гъвкави в решенията си.

В случай че към този момент се намирате в обиден от пожарите регион, проверете за опциите да напуснете по-рано и какви биха били финансовите загуби за вас. Опитайте да преговаряте с представител на хотелиера да задържи по-малка сума с аргумента, че ще му отпаднат разноските за консумативи като ток и вода, които заради преждевременното си при овакантяване няма да ползвате.

" Призовавам гръцките хотелиери да приложат по-гъвкави форми на решения към гостите на своите места за настаняване и да не им начисляват неустойки върху разноски, които ще им отпаднат поради преждевременното овакантяване. Освен това, нормално търговците застраховат своя бизнес и могат да ревизират какви са опциите да си върнат част от загубите, което също може да се основа за използването на положителни практики “, настоя още Габриела Руменова.

При изпадане в неволя и нужда от подпомагане хората могат да разчитат на основаната организация и обезпеченото непрекъснато дежурство за оказване на помощ на българските жители на телефони: +30 210 67 48 105, +30 210 67 48 106; +30 210 67 48 107, както и на мобилен телефон: +30 693 70 96 22
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР