Общото събрание одобри промяна в състава на Управителния съвет на

...
Общото събрание одобри промяна в състава на Управителния съвет на
Коментари Харесай

Общото събрание на БФБаскетбол прие оставката на Иван Ценов

Общото заседание утвърди смяна в състава на Управителния съвет на БФБаскетбол и одобри оставката на изпълнителния вицепрезидент Иван Ценов. Бившият национал и заместник-министър на спорта разгласи желанието си да се отдръпна от поста си и от управата на родния баскетбол на 20 септември.

Така публично Управителният съвет на федерацията ще остане с 10 члена. Това може да се промени след 3-4 месеца, за когато е планувано ново, изключително Общо заседание. Провеждането му бе препоръчано от президента на БФБаскетбол Георги Глушков след повдигнати въпроси от делегатите на събранието, засягащи промени в разпоредбите за прехвърляния на подрастващи и избора на национални треньори при по-малките.

Глушков показа пред делегатите доклада на Управителния съвет за миналия интервал от предходното Общо заседание (на 2 септември 2016 г.) до през днешния ден. Той акцентира на представянето на националните тимове през интервала, като регистрира лек растеж на представянето на гарнитурите за подрастващи на европейските шампионати през лятото. Президентът се спря и на покачвания интерес към мачовете в родните шампионати при по-малките, триумфът на шампионатите за Купите на БФБ в другите възрастови групи, по-добрата организация на конкуренциите за Купата на България при мъжете и дамите. Бившият състезател в НБА не пропусна да похвали екипа на федерацията за работата му за повишение на интереса към баскетбола с помощта на събития като Баскетболната вечер и Баскетболния ден, повишението на интензивността в интернет и обществените медии, триумфите и представянето в планове на ФИБА като TimeOut, FIBA Get Together U14, Fans Against Violence, както и усилването на фокуса върху работата на момчета и девойки от набори 2002 и 2003, които през 2016/2017 година бяха събрани по три пъти за кампове. Президентът даде обещание работата с 13 и 14-годишни обещаващи гении от цялата страна да продължи и през идната година. Глушков обърна особено внимание на издаването към този момент втора година списание от федерацията " За баскетбол " и прикани всички клубове да се абонират за потребното четиво.

Делегатите бяха осведомени и с доклади от работата на Треньорската и Съдийската комисия. Приет беше финансовият доклад за 2016 година, през която са изразходвани 2 946 000 лв.. Гласуван беше и бюджетът за 2018 година, който е в размер 2 393 000 лв.. От тях 260 000 лв. са планувани за подготовка на националните тимове, а други 250 000 - за държавния състезателен календар.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР