Криптопазарът започна да отчита спад в цените в петък, 21

...
Криптопазарът започна да отчита спад в цените в петък, 21
Коментари Харесай

Мащабен срив на крипто пазара: колко поевтиняха Bitcoin и Ethereum

Криптопазарът стартира да регистрира спад в цените в петък, 21 юни. С началото на новата седмица биткойн и останалите цифрови монети не престават да поевтиняват.

Цените на криптовалутите започнаха да падат, защото вложителите станаха по-предпазливи във връзка с рисковите активи.

Какво се случва с биткойн

През последните 24 часа флагманът на криптопазара — Bitcoin, поевтиня в цената с 5,19% и се търгува на $60 995 за монета, съгласно данни на CoinMarketCap. Да напомним, че в средата на април тази криптовалута записва нов исторически връх на пазара — съвсем $74 хиляди за монета на фона на нараснало търсене заради утвърждението на спот борсово търгуваните фондове в Съединени американски щати.

Старши пазарен анализатор във FxPro сподели, че към момента липсват механически значими равнища на поддръжка. Според него няма да е толкоз елементарно за „ мечките ” на пазара, които се засилват по време на обезценяването на активите. Експертът също по този начин означи, че идващото сензитивно равнище за монетата е 58 хиляди $.

Как се промени цената на биткойн за 12 месеца:

За 5 дни криптовалутата поевтиня с 8,37%; Спадът за месеца се прави оценка на 11.81%; В рамките на 3 месеца биткойнът поевтиня с 14,03%; От началото на 2024 година цифровата монета е поскъпнала с 45,26%; На годишна база монетата се е повишила в цената си с съвсем 102%, съгласно Market Watch.

Как се промени курсът на Ethereum

Втората най-популярна монета на криптопазара — Ethereum, също регистрира негативна динамичност на пазара. Цифровата монета поевтиня с малко над 5% за 24 часа и се търгува за 3314 $ за брой.

Припомнете си, че през 2024 година Комисията по скъпите бумаги и тържища на Съединени американски щати направи първата стъпка към одобрение на спот борсово търгуваните фондове за Ethereum. Окончателното решение по този въпрос се чака до края на лятото. В решението на американския регулатор курсът на Ethereum се приближи до исторически най-много.

Динамика на Ethereum за 12 месеца:

През последните 5 дни криптовалутата е поевтиняла с 5,69%; В рамките на 1 месец монетата поевтиня в цената с 14,76%; За 3 месеца спадът за цифровата монета се прави оценка на 8,67%; От януари 2024 година цифровата монета е поскъпнала с 44,90%; За 12 месеца Ethereum е поскъпнал с съвсем 79%, съгласно Market Watch.

Цифровите монети също демонстрират негативна динамичност на крипто пазара. По-специално, криптовалутата Solana поевтиня с 5,44%, монетата Cardano поевтиня с 3,78%, до момента в който Dogecoin падна с 5,74%, съгласно данните на CoinMarketCap. Като цяло пазарната капитализация на криптовалутите понижа с 4,69% до 2,24 трилиона $ през последните 24 часа.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР