Общото събрание на БФБаскетбол преизбра за трети път Георги Глушков

...
Общото събрание на БФБаскетбол преизбра за трети път Георги Глушков
Коментари Харесай

Георги Глушков бе преизбран за президент на родния баскетбол

Общото заседание на БФБаскетбол преизбра за трети път Георги Глушков за президент на федерацията, оповестяват в уеб страницата на федерацията. Това стана през днешния ден на постоянното Отчетно Изборно Общо заседание на федерацията в зала " Триадица ".

139 делегата бяха регистрирани през днешния ден, като от тях гласоподаваха 137. Глушков завоюва изборите за президент в конкуренцията на Владимир Боянов с 96:40 гласа.

Оценка за съвместимост одобри новият Управителен съвет на федерацията да е с 12 члена. В него влязоха инж. Петър Георгиев, Орлин Атанасов, Красимира Банова, Сашко Везенков, Симеон Ценов, Асен Николов, Събин Маринов, Стихомир Стоянов, Данаил Кирилов, Иван Ценов и Милен Велчев.

Сред целите за идващия мандат на ръководството Глушков очерта обособяването на шест района в България като мощни поделения на федерацията със строго опредени административни и районни финансови функции; сформиране на районни препоръки от админи на шампионатите, назначение на районен треньор и администрация на съдии, като всеки от тези хора ще има ясни и съответни отговорности за развиването на спорта в своя бранш на компетентност. Президентът на централата разгласи, че ще се търси още по-активно усилването на интереса на общините, на медиите и на младите, които поддържат и обичат баскетбола в районите.
 Черноморец с втора поредна победа в НБЛ
Черноморец с втора поредна победа в НБЛ

" Акулите " се оправиха със Спартак (Плевен)

Именно фокусът към районите е причина в УС да бъдат поканени представители на другите райони.

Глушков разгласи, че ще бъде основана специфична комисия за 3х3 баскетбола, като подчертава върху организирането на Държавно състезание при подрастващите в тази дисциплинираност с календар, друг от този при подрастващите 5х5.

Ще бъде основана и специфична комисия за Минибаскет, която да събере изтъкнати баскетболни експерти и педагози.

Планира се образуване на месечни събирания на най-талантливите баскетболисти на възраст 14-16 години още веднъж на районен принцип. Ще се акцентира и на търсенето и образованието на млади съдии по районите.

Глушков регистрира като главен фокус на идващия си мандат женското направление в българския баскетбол. Новият Управителен съвет ще обособи това направление в настрана административно звено в БФ Баскетбол. Ще бъде направена и приложена национална стратегия за развиване на гении при дамите посредством работа със състезатели и треньори.

Утре, в 12 ч. избраният отново президент Георги Глушков ще се срещне с представители на медиите на конференция в ПресКлуб " България ".

Единодушно бяха признати доклада за дейностите по осъществяването на 4 годишната стратегия за развиване на българския баскетбол от нейното приемане до 16 ноември 2021 година, доклада за активността на Контролния съвет за интервала от предходното отчетно заседание до 16 ноември 2021 година; доклада за активността на Контролния съвет за интервала от предходното отчетно заседание до година. до 16 ноември 2021 година и заверения от инспектор годишен финансов доклад за 2020 година

Общото заседание избра с единогласие на присъстващите на събранието членове следния състав на Контролен съвет:

Добринка Манева - Председател и членове: Иван Господинов и Владимир Искров.

Общото заседание избра с единогласие на присъстващите на събранието членове следния състав на Арбитражна Комисия: Янко Стоянов - Председател и членове: Иван Вълканов, Борислав Чилингиров, Камен Каменов, Мартин Станчев.

Общото заседание избра с единогласие на присъстващите на събранието членове Стихомир Стоянов за Председател на Комисията за приложение на " Система за оценка и финансово подкрепяне на БК от ММС ".
 Рилски състезател не съумя да продължи победната си серия във ФИБА Къп
Рилски състезател не съумя да продължи победната си серия във ФИБА Къп

Загуби тежко петия си мач от груповата фаза на шампионата
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР