Допълнителни полицейски сили бяха изпратени този следобед в Симитли. Напрежението

...
Допълнителни полицейски сили бяха изпратени този следобед в Симитли. Напрежението
Коментари Харесай

В Симитли е страшно! Засилено полицейско присъствие! Жалби за изборни нарушения блокират работата на РИК

Допълнителни полицейски сили бяха изпратени този следобяд в Симитли. Напрежението в изборния ден там е сдериозно, засилено е полицейското наличие пред секциите за гласоподаване. Това, което се случва в Симитли е предецент, освен в региона, а и в страната.

Очаквам жалбите, които заливат РИК до края на деня да надвишават 200, това съобщи ръководителят на РИК Мартин Бусаров на последната за деня конференция.

„ Жалбите идват една след друга. Те са с еднакъв темперамент и не съдържат данни за фрапиращи нарушавания. Във всички тях се твърди, че се позволява гласуването с компаньон на гласоподаватели, които нямат нарушено зрение или двигателни усложнения. Посочват се дребните имена на хора, които от Коалицията считат, че се занимават с проведено гласоподаване “, съобщи ръководителят на РИК-Благоевград, Мартин Бусаров.

„ На час идват приблизително по 30-40 тъжби. До края на изборния ден ще станат най-малко 200. Не е прелестно, когато се занимаваме с едно и също нещо, изключително когато в жалбите няма данни за нарушавания. Необходим е запас от хора, а това лишава и време.

Двама души от Комисията са ангажирани единствено с обработката на тези тъжби “, сподели секретарят на РИК - Исмет Узунов. Подобни дейности безусловно блокират работата на Районната изборна комисия, разясниха от РИК. Засега не се оповестява за открити изборни нарушавания по подадените сигнали.

П. Петров


Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР