Общокитайското събрание на народните представители одобри днес поредния ход на

...
Общокитайското събрание на народните представители одобри днес поредния ход на
Коментари Харесай

Китайският парламент одобри затягане на контрола върху Хонконг

Общокитайското заседание на народните представители утвърди през днешния ден следващия ход на Китайската комунистическа партия за стягане на контрола върху Хонконг, намалявайки ролята на жителите в специфичния административен регион при избирането на хонконгските водачи, съобщи " Асошиейтед прес ".

Депутатите в церемониалното законодателно заседание гласоподаваха за мярката с 2895 " за ", нито един " срещу " и един " въздържал се ". Промените плануват да се даде власт на подкрепяща Пекин комисия да назначава повече хонконгски депутати, като се понижи броят на избираните от обществеността представители. Още не са оповестени детайлности, само че съгласно информации в хонконгски медии комисията може би ще дефинира една трета от депутатите.

Тази мярка се прибавя към суровите дейности против продемократичните митинги в Хонконг от 2019 година
Китайският президент Си Цзинпин и други партийни водачи седяха на подиум пред делегатите, до момента в който те гласоподаваха електронно. Общокитайското заседание на народните представители няма действителна власт, само че партията употребява късата му годишна сесия, с цел да показа значими начинания. Депутатите рутинно утвърждават партийните проекти с единомислещо гласоподаване или големи болшинства.

Хонконгското държавно управление отхвърля недоволствата, че се подкопава автономията на региона, и споделя, че измененията са нужни, с цел да се отбрани неговата непоклатимост. Китайският парламент също по този начин утвърди оферти от партията петгодишен проект за развиването. В него се приканва за увеличение на напъните за преобразяване на Китай в по-силно разчитащ на себе си основател на технологии - ход, който заплашва да утежни още повече връзките със Съединени американски щати и Европа по отношение на търговията и пазарния достъп. /БТА
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР