Общо 96.6 млн. лева е проектната рамка на Бюджет 2020

...
Общо 96.6 млн. лева е проектната рамка на Бюджет 2020
Коментари Харесай

Проектната финансова рамка на бюджет 2020 във Велико Търново е за 96.6 млн. лева

Общо 96.6 млн. лв. е плановата рамка на Бюджет 2020 на Община Велико Търново, оповестиха от общината. Стойността е рекордна и отразява устойчивата наклонност на развиване на старопрестолния град и общината. Инвестиционната стратегия е в размер на 36.6 млна. лв..

Развитие на обществената инфраструктура и благоприятни условия за съгласуваност на хората, както и атрактивна просветителна среда с все по-добри условия за децата и младежите са главните цели на бюджета и капиталовата стратегия за 2020 година.

Прогнозната стойност на финансовите разноски за всички вероятни вложения в инфраструктурни обекти е 23 млн. лв., оповестяват от общината. Сред предпочитаните действия са главен ремонт и създаване на подземна и надземна инфраструктура, възобновяване на градска среда в кварталите и обитаемоте места от общината.

Планираните финансови разноски в ресора на образованието са за над 3 млн. лв..

В плана Бюджет 2020 са увеличени са средствата за всички функционалности, като най-сериозен е растежът за обучение - с 4.5 милиона повече от предходната година.

Расте издръжката и в ресори опазване на здравето, обществени действия, просвета – за читалища, библиотеки, музеи и други браншове.

Община Велико Търново ръководи 18 плана на обща стойност 48 млн. лв., финансирани по европейските стратегии. Сред най-големите от тях, чиято реализация следва през годината, са за интегриран градски превоз, за възобновяване на близо 13 км улици и пътна мрежа, за създаване на нов комплекс за обществени услуги за хора с увреждания и други.

Проектът за бюджет и капиталова стратегия 2020 следва да бъде признат на сесия на Великотърновския общински съвет.

Град Велико Търново е с население от над 68 859 души. Разположен сред Дунавската низина и Стара планина, върху първите възвишения на Предбалкана, Търново е главен административен, промишлен и учебен център на района.

Градът е ситуиран по поречието на река Янтра. В него се пресичат основни пътища, свързващи Източна със Западна България (Варна - 223 км, София - 220 км) и Централна Европа с Мала Азия (Русе - 107 км, Капитан Андреево - 209 км). През Велико Търново минава европейски транспортен кулоар №9. В прилежащия град Горна Оряховица (7 км) се намира "Летище Горна Оряховица " и най-голямата железопътна гара в Северна България.

Заедно с близките обитаеми места (Горна Оряховица, Лясковец, Дебелец и други) градът образува агломерация с население над 128 000 индивида.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР