Общо 21 проекта влизат в решителната финална фаза на конкурса

...
Общо 21 проекта влизат в решителната финална фаза на конкурса
Коментари Харесай

21 социални предприемачи ще се борят за пълна стипендия на Американския университет и NOVA

Общо 21 плана влизат в решителната крайна фаза на състезанието за взаимната стипендия на NOVA и ЕМВА програмата на Американския университет в България, чиято цел е да насърчи бъдещи и сегашни бизнесмени да работят върху решаването на обществен проблем.

Инициативата дава опция за изява на младите обществено ангажирани хора в страната посредством специфичен конкурс в чест на 20-годишнината на ЕМВА програмата на университета. Ексклузивен сътрудник на самодейността е Нова Броудкастинг Груп.

Стипендията , в размер на 16 700 евро, покрива 100% от академичната такса за Еxecutive МВА програмата на АУБ, а всички искащи имаха опцията да се включат в състезанието сред 24 май и 15 септември тази година.

Като последваща стъпка журито има за задача да прегледа всички кандидатури и да избере петима финалист и. Стигналите до заключителната фаза претенденти ще презентират своите планове онлайн пред членовете на журито на 30 септември.

Сред тематиките, които претендентите избраха, са трансформирането на работните процеси в актуалния свят, грижата за околната среда и опазването на природата, потребността от разпространение на тематиката за превантивните прегледи, половото обучение, развиването на кариерни платформи и други.

На база на показаните бизнес модели следва претендентите, присъединили се в NOVA EMBA Scholarship, да преминат през специфичен развой, който отделът по банкет на АУБ EMBA ще координира, а оценяването ще бъде осъществено от жури от чиновници и преподаватели на АУБ, както и представители на Нова Броудкастинг Груп.

В състава на оценяващите са първият зам.-ректор по университетските въпроси и ръководител на журито доктор Джей Ди Минингер, основният изпълнителен шеф на Нова Броудкастинг Груп Стефана Здравкова , шефът " Новини и настоящи излъчвания " в Нова Броудкастинг Груп Илия Дафов , преподавателят по обществено предприемачество в EMBA програмата на АУБ Нели Колева, университетският шеф на магистърските стратегии в АУБ доктор Момчил Карпузанов, носителят на докторска степен по интернационално право и интернационалните връзки Виктор Серафимов и Евелина Ван Менсел, която е част от бизнес департамента на АУБ и докторант по Екосистеми, подкрепящи обществените бизнесмени. Виктор Серафимов и Евелина Ван Менсел са също по този начин и ученици на Executive MBA програмата на АУБ.

Името на спечелилия ще бъде оповестено до 6 октомври, а награждаването ще бъде на 20 октомври по време на специфична церемония вечер, отдадена на 20-годишнината на Executive МВА програмата на АУБ.

NOVA ЕМВА Scholarship се дава само на самостоятелния победител, избран от журито и не може да бъде прехвърляна на трети лица. Ако получателят не е в положение да стартира програмата, приемната комисия може да реши да даде стипендията на идващия по класиране участник. Стипендията се получава като заем към таксата за образование и се ползва непосредствено към студентската сметка на студента.

За Американския университет в България (АУБ):

Вече 32 години Американският университет в България, основан от визионери от България и Съединени американски щати, образова млади гении, които трансформират света към по-добро, и отстоява своето мото „ Напред и нагоре “. АУБ дава висококачествено американско обучение по системата Liberal Arts. При този модел на обучение студентът е в центъра на образованието, а целите са стимулирането на сериозно мислене, дейното учене и предприемаческия дух. Университетът предлага 14 бакалавърски стратегии в Благоевград, както и магистърска стратегия по бизнес администрация за управителни фрагменти в София.

АУБ е упълномощен както в Съединени американски щати от New England Commission of Higher Education, по този начин и в Европа от българската Национална организация за оценяване и акредитация. В резултат сполучливо приключилите студенти получават двойна тапия – за Съединени американски щати и Европа.
АУБ заема водещи позиции в рейтинговата система на българското Министерство на образованието и науката. Общо приключилите Американския университет в България са над 6000 души, сплотени в световна общественост и интензивно подкрепящи развиването на своята Алма матер. Много от тях заемат управителни позиции в интернационалните компании, развиват сполучливо личен бизнес или не престават образованието си в влиятелни университети в целия свят. Сред техните работодатели са Министерският съвет на Република България, Българската национална банка, Организацията на обединените народи, Световната банка, Microsoft, SAP, Citibank, CNN, The New York Times и други

За Нова Броудкастинг Груп

Нова Броудкастинг Груп e една от най-големите мултиплатформени медийни и софтуерни компании в България, част от United Media, член на водещия телекомуникационен и медиен оператор в Югоизточна Европа United Group. Развива се извънредно динамично и предлага на клиентите и сътрудниците си огромно многообразие от телевизионни канали, радио станции, уеб страници, цифрови платформи и печатни медии. NOVA е модернист в програмирането и пионер в налагането на доста интернационалните формати у нас. Подкрепата на българските филми и сериали се трансформира в запазена марка на компанията, а авторските уеб продукции и видео планове допълват богатото портфолио на групата. ПРОМЯНАТА е най-голямата обществено виновна самодейност на Нова Броудкастинг Груп в партньорство с фондация Reach for Change Bulgaria. Тя се реализира от 2014 година насам и е помогнала на над 260 000 деца и младежи от цялата страна. Зад посланието “Довери се на опита ” стоят одобрени публицисти с задачата да осведомят обективно. Спортните канали и платформи на Нова Броудкастинг Груп оферират достъп на феновете и онлайн потребителите до едни от най-атрактивните шампионати. Първият премиум заплатен състезателен пакет на пазара DIEMA EXTRA обезпечава богато спортно наличие в общо 4 канала: DIEMA SPORT, DIEMA SPORT 2, DIEMA SPORT 3 и TRACE SPORT STARS, а абонаментната стрийминг платформа PLAY DIEMA XTRA подсигурява безграничен достъп до каналите онлайн и в HD качество.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР