Общо 120 от пътните съоръжения в страната са превърнати в

...
Общо 120 от пътните съоръжения в страната са превърнати в
Коментари Харесай

Отпадъци и добитък откри АПИ под мостове и надлези

Общо 120 от пътните уреди в страната са превърнати в противозаконни сметища. Едър и рогат добитък се отглежда край четири от тях. Това сподели инспекцията на АПИ, която бе предизвикана от пожара на Автомагистрала " Струма ", тръгнал от струмани под мост тонове боклуци. Над 3800 са тестваните уреди, заяви ръководителят на Управителния съвет на АПИ Георги Терзийски. По думите му разчистването на противозаконните сметища ще коства над 500 хиляди лв. и ще продължи най-малко доникъде на месец септември.
От инспекцията е станало ясно, че най-често се открива скупчването на битови боклуци, гуми, селкостопански боклуци. От осъществените инспекции специалистите са установили, че доста постоянно жителите в летните месеци употребяват оборудванията като място за развъждане на животни - дръпнат и рогат добитък.
Георги Терзийски разясни, че употребяваните подмостовите уреди са били предопределени за построяването на краткотрайни летни кошари, които едно време са се наричали егреци.

От тези 120 уреди с боклуци, четири са случаите на запазване на сено и краткотрайни ограждения за животни на територията на областите Ловеч, Сливен, Търговище и Русе. Премахнати са загражденията, открити са притежателите на животните и те ще понесат своята административна отговорност по закон.
Работата на специалистите продължава и следва определяне на нарушителите, с цел да бъдат формирани актове. Освен депонирането на строителни и други боклуци, те са не по-малко рискови за предизвикателство на наводнения, тъй като затрудняват отока на водоемите, предизвести Терзийски.
Санкциите по Закона за пътищата за физически лица могат да бъдат от 200 до 500 лв. за първо нарушаване, а за юридически лица от 1 000 до 3 000 лв..
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР