Общият съд на ЕС не позволи на Xiaomi да регистрира

...
Общият съд на ЕС не позволи на Xiaomi да регистрира
Коментари Харесай

Европейският съд не разреши на Xiaomi да регистрира бранда MiPad, поради приликата му с iPad

Общият съд на Европейски Съюз не разреши на Xiaomi да записва комерсиалната марка MiPad и по този метод удовлетвори правосъдната тъжба от страна на Apple.
Съдът счете, че приставката “M” в названието, ще бъде прочетена от англоезичните консуматори като “my” – “моят” и по този метод може да ги заблуди “на фона на огромното образно подобие с устройствата iPad”.

Xiaomi подаде поръчка в Европейски Съюз за регистрацията на този търговски знак за своите таблети MiPad още през 2014 година, след което Apple подаде тъжба до службата на Европейския съюз за интелектуална благосъстоятелност (EUIPO). През 2016 година EUIPO застана на страната на американската корпорация, като удостовери, че потребителите могат да помислят, че MiPad е вариация на iPad .

Интересно е, че след направено тогава питане, не англоезичните консуматори видяха огромното подобие на имената, а англоезичните счетоха, че сходството на товарните знаци е от междинна степен.

Още тогава Xiaomi апелира пред EUIPO, само че загуби правосъдното дело.

Това към момента не е краят: Xiaomi има право на апелация пред Върховния съд на Европейския съюз. А днешната възбрана не значи, че китайската компания не може да продава своите устройства в Европа – това би трябвало да стане с друга комерсиална марка.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР