Общият обем на продажбите на оръжия и военни услуги на

...
Общият обем на продажбите на оръжия и военни услуги на
Коментари Харесай

Това са страните, продали най-много оръжие през 2020 година

Общият размер на продажбите на оръжия и военни услуги на 100-те най-големи компании в света в бранша на въоръженията са нарастнали във финансово изражение с 1,3% през 2020 година по отношение на миналата година до 531 милиарда $, съгласно изследване на Стокхолмския интернационален институт за проучване на проблемите на света (SIPRI), заяви " Комерсант ".

Водещите страни в света в класацията по продажби на оръжие (имайки поради продажбите на техните най-големи оръжейни компании) са:

Съединени американски щати - $285 милиарда, с дял от продажбите от 100-те най-големи компании от 54%, растежът по отношение на 2019 година е 1,9%;

Китай - продажби за $66,8 милиарда, дял от общите продажби - 13%, с годишен растеж - 1,5%;

Англия - продажби за $37,5 милиарда, дял - 7%, растеж - 6,2%.

Европа като цяло има дял от 21% от целия размер продажби на най-големите в света 100 оръжейни компании (109 милиарда долара). От тях, продажбите на френските компании са паднали със 7,7% по отношение на миналата 2019 година, а продажбите на немските компании са се повишили с 1,3% на годишна база.

Един от най-резките спадове в продажбите за предходната година регистрират съветските компании, включени в рейтинга. Те са девет на брой, като през предходната година цената на продадените от тях оръжия съставлява 5% от общия размер на продажбите.
 Русия съвсем спря продажбата на оръжие за долари
Русия съвсем спря продажбата на оръжие за долари

Обемът на съветския оръжеен износ е постоянен - към $15 милиарда годишно

Във финансово изражение огромните съветски компании през 2020 година са продали оръжия на обща стойност 28,2 милиарда $, което е с 6,5% по-малко спрямо 2019 година. При " Алмаз-Антей " и " Обединена корабостроителна корпорация " продажбите са паднали надлежно с 31% и 11%. Рейтингът включва и съветски компании, които са посочили растеж в продажбите през предходната година, като " Обединена авиостроителна корпорация " (16%).

От SIPRI означават, че една от главните разработки в съветската отбранителна промишленост е диверсификацията на продуктовите линии. Руските оръжейни компании извършват държавната стратегия за увеличение на каузи на гражданските артикули в структурата на приходите си - до 30% от общите продажби до 2025 година и до 50% до 2030 година.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР