Общият интерес към властта изтри всякакви червени линии между ПП,

...
Общият интерес към властта изтри всякакви червени линии между ПП,
Коментари Харесай

Иво Христов: Общият интерес към властта изтри всякакви червени линии между ПП, ДБ и БСП

„ Общият интерес към властта изтри всевъзможни червени линии сред Политическа партия, Демократична България и Българска социалистическа партия. „ Демократична България “ има непростими грехове към българските жители. Това са политиците, които завладяха и провалиха антиолигархичния митинг от 2013 година и го върнаха в руслото на статуквото, като се коалираха с ГЕРБ. Демократична България и водачите на Политическа партия, които също са излезли отдолу под шинела на Демократична България, провалиха формулата на националното единство, която зададе президентът с двете служебни държавни управления, и в последните месеци управляваха като тривиално дясно държавно управление. Те предадоха националната позиция по Северна Македония, върнаха медиаторите в доставките на газ, вследствие на което имаме растеж на цените и всеобщо обедняване. Затова ще бъда сюрпризиран, в случай че президентът се поддаде на медийния шантаж и връчи мандата на Демократична България “, съобщи евродепутатът от Българска социалистическа партия Иво Христов пред „ Дарик радио “.

По думите му, в очите на хората кабинетът е изгубил доверие най-много поради повишаването на горивата, а безволието на ръководещите по македонския проблем също е признато като оскърбление от хората, които се интересуват от тематиката.

Що се отнася до обстоятелството, че Кирил Петков назова президента Радев „ страхливец “ поради позицията му във връзка с така наречен „ френско предложение “ за Северна Македония, Христов разяснява: „ Не виждам за каква смелост претендира министър председателят Петков, в случай че не отстоя ветото, което президентът съумя да отбрани на две предишни срещи на върха. “

„ Продължаваме промяната “ сбъркаха заради неналичието на схващане за народен интерес, изкушението бързо да употребяват властта посредством назначението на цели фамилии и заради опита им да останат на власт, като търгуват със суверенитет “, добави още Христов.

По думите му отсъствието на безапелационна лява опция, не вижда мотив за възторг и в двата случая – без значение дали Политическа партия или ГЕРБ ще бъде първа политическа мощ при възможни предварителни парламентарни избори.

Според евродепутата бързото връщане на Българска социалистическа партия в договарянията за властта, въпреки и след изгонването на 70 дипломати и чиновници на посолството на Москва в София, е следващ случай на непоследователно държание в очите на елементарните жители, по тази причина и форумите изобилстват от гневни реакции.

Иво Христов е на мнение, че президентът би трябвало да внимава с подбора на министрите, в случай че се стигне до нов длъжностен кабинет: „ Много от тях му забиха нож в гърба. Новият кабинет би трябвало да е предвидим, проевропейски, само че от хора виновни, които отстояват националния интерес, а не търгуват с него за персонално оцеляване. “
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР