Общият брой на активните случаи е много по-голям, отколкото беше

...
Общият брой на активните случаи е много по-голям, отколкото беше
Коментари Харесай

Нови стряскащи факти за коронавируса в България

" Общият брой на дейните случаи е доста по-голям, в сравнение с беше преди време. Процентът зависи от това какъв брой проби се вършат и по какви мотиви се вършат. Доскоро се тестваха хора, които отиваха на екскурзия, а в този момент към този момент вършим повече проби на хора, които са с недоволства и признаци ". Това заяви пред БНР пулмологът доктор Александър Симидчиев. Той акцентира, че измененията в цифрите не се дължат на разлика във вируса, а в нашето държание.

По думите на медика здравната система не е застрашена при настоящето равнище на заразяване, само че посочи като стеснителен факт високата численост на инфектирани медици.

" Колкото и да се съблюдават ограниченията и да се носят персонални защитни средства, постоянно може да се пропука системата ", посочи той и уточни, че не толкоз притеснителна броя на инфектираните медици, а на боледуващите поради болестта.

Маските, дистанцията и дезинфекцията са ограничения, които в случай че се съблюдават от обществото, могат да понижат и заразяването с други вируси: " Като общество би трябвало да носим маски, а не като човеци, което значи всички да носим маски, тъй като това не вреди на здравето.  Вирусът ни даде прелестна опция да мислим като общество, а не като човеци, само че не всички съумяват бързо да се трансформират ".

Д-р Симидчиев беше безапелационен, че разпространяващите се изказвания, че маските са рискови за здравето не почиват на никакви научни доказателства.

Здравният специалист не предложи изкуствено стимулиране на имунната система с препарати, даже предизвести, че при мощен имунен отговор на организма болестта протича по-тежко.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР