Общите разходи на работодателите за един отработен час от наетите

...
Общите разходи на работодателите за един отработен час от наетите
Коментари Харесай

С 11% нарастват разходите на работодателите за един отработен час

Общите разноски на работодателите за един отработен час от наетите от тях лица нарастват с 11.0% по отношение на второто тримесечие на 2016 година. Това демонстрират предварителни данни на Националния статистически институт през второто тримесечие на 2017 година

Увеличението в промишлеността е с 10.6%, в услугите - с 11.5%, и в строителството - с 4.7%.

По стопански действия през второто тримесечие на 2017 година най-голям растеж на общите разноски за труд по отношение на същия интервал на миналата година е регистриран в икономическите браншове „ Операции с недвижими имоти” - с 16.8%, „ Административни и спомагателни дейности” - с 16.1%, и „ Професионални действия и научни изследвания” - с 14.6%. Най-нисък растеж на общите разноски за труд е регистриран в икономическите браншове „ Строителство” - с 4.7%, „ Производство и систематизиране на електрическа и топлинна сила и на газообразни горива” - с 5.0%, и „ Финансови и застрахователни дейности” - с 5.7%. През второто тримесечие на 2017 година по отношение на второто тримесечие на 2016 година разноските за заплащане за един отработен час се усилват с 10.7%, а другите разноски (извън тези за възнаграждения) - с 12.4%.

По стопански браншове изменението на разноските за хонорари по отношение на същия интервал на миналата година варира от 4.7% за „ Производство и систематизиране на електрическа и топлинна сила и на газообразни горива” до 17.0% за „ Операции с недвижими имоти”.

Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР