Общите неща между всички хора, които се опитват да отслабнат

...
Общите неща между всички хора, които се опитват да отслабнат
Коментари Харесай

Избягвайте тези съвети за отслабване!

Общите неща сред всички хора, които се пробват да отслабнат и да реализират съвършеното тяло, са лишенията и упоритият труд. Няма да ви лъжем – това е сложен развой, който желае оптималната отдаденост, доста работа и мощна воля.

Единствените неща, които ще ви оказват помощ да отслабнете са здравословното хранене и постоянните тренировки.

Всичко друго, което чувате, не е изцяло правилно и в действителност може да ви навреди повече, в сравнение с да ви помогне.

Тъй като отслабването е трудоемко и изморително, доста хора търсят директния път, доверявайки се на знайни и незнайни специалисти, които им дават обещание бързи резултати, без доста старания.

Ето кои са препоръките за намаляване, които би трябвало да избягвате:

Трениране и единствено трениране

 Грешни препоръки за намаляване

Много хора считат, че единствено с изморителни тренировки могат да реализират резултат. Затова заобикалят спазването на диета. Те неправилно считат, че ще изгорят непотребните калории, признати с нездравословната храна, в случай че упражняват интензивно.

Имайте поради, че претоварването с извършения може да има противоположен резултат. Причината се дължи на химичните процеси, които протичат в тялото ви. Докато упражнявате, в тялото ви се освобождават адреналин, кортизол и хормон на напрежението. Те карат организма ви да съхранява повече мазнини.

Има хора, които изпадат в и другата прекаленост – лимитират храненето, само че упражняват интензивно. По време на тренировките тялото ви употребява запасите от сила. Това значи, че то се нуждае от питателно гориво, с помощта на което да бъде мощно и издръжливо.

Ако не се храните вярно, скоро тялото ви ще бъде лишено от сила, а това ще забави резултатите. Освен това скоро ще загубите мотивация, ще се чувствате отпаднали, а това никога не е потребно за здравето ви.

Всичко това идва да покаже, че диетата и тренировките вървят ръка за ръка. Тренировките ви би трябвало да са съобразени с режима на хранене, с цел да постигнете оптимални резултати и най-много – с цел да бъдете здрави.

Ограничаване на въглехидратите

 Кето диетата е добър метод за намаляване

Много известна в последно време е кето диетата, при която не се одобряват никакви въглехидрати, а единствено протеини и мазнини. Съществуват доста сходни режими, които съзнателно изключват въглехидратите от менюто. Любителите на месото се впускат в тях с главата напред, тъй като си мислят, че няма да гладуват.

Тези способи за намаляване дават бързи резултати, които обаче не са трайни и скоро след преустановяване на режима килограмите още веднъж потеглят нагоре.

За похлупак, този вид хранителни режими имат отрицателно въздействие върху човешкото здраве. Неслучайно природата е основала протеините, мазнините и въглехидратите. Човешкото тяло има потребност от всички тези съставни елементи. Спазването на нисковъглехидратна диета може да повреди съществено здравето ви.

Единственото позитивно нещо, което може да си вземете от този вид режими, е избягването на рафинирана захар, подсладители и белия самун.

Консултирайте се с доктор, преди да започнете такава диета, тъй като тя не разрешава консумирането на плодове и зеленчуци, в които има безчет доста потребни витамини и минерали и би могла да се окаже сериозна неточност при отслабването във вашия случай.

Ограничаване на мазнините

 Ниският банкет на мазнини не е добър метод на намаляване

Подобни на нисковъглехидратните са нискомазнинните диети. При тях са изключени цяла група микроелементи. Както и при миналата, по този начин и при тази диета рискувате да се докара до хормонален дисбаланс, респективно до повишаване на тежестта, липса на сила и меланхолия, в това число и до диабет.

Рязко понижаване на калорийния банкет

Ако намалите приема на калории доста внезапно, към мозъка ще бъдат изпратени сигнали, че гладувате. Следователно мозъкът ще задейства всички механизми за трупане на мазнини, с цел да компенсира опасността от глада.

Организмът ви ще забави работа, с цел да пести сила. Това значи, че ще се забави метаболизма ви, обработката на субстанции и усвояването им. В резултат на това може да си докарате съществени здравословни проблеми.

Глад

 Грешни препоръки за намаляване

Гладът е най-големия зложелател и най-грешният съвет за намаляване, който може да последвате.

Тук важат изброените в миналата точка неща – забавена функционалност на организма, респективно трупане на мазнини като запас и в последна сметка разболяване.

Ако пропускате хранене, в последна сметка в тялото ви ще липсват доста хранителни субстанции. Липсата на сила е обезпечена. С течение на времето това ще окаже отрицателно въздействие върху мускулите, от които тялото стартира да черпи сила.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР