Общите доходи на българските домакинства се увеличават на годишна база

...
Общите доходи на българските домакинства се увеличават на годишна база
Коментари Харесай

НСИ: Нарастват доходите, но и разходите. Харчим по 460 лв. на месец за храна

Общите приходи на българските семейства се усилват на годишна база през първото тримесечие на 2020 година двойно повече, в сравнение с потребителските разноски, демонстрира изследване на Националния статистически институт (НСИ).

Общият приход приблизително на разположение от домакинство нараства през интервала януари - март 2020 година с 12,7% по отношение на същото тримесечие на 2019 година, достигайки 1712 лв., като в това време общите разноски се усилват с 5,9% до 1486 лв..

Най-висок условен дял през първото тримесечие на годината имат приходите от работна заплата (58,5%), следвани от приходите от пенсии (27,7%) и тези от независима претовареност (5,6%). Спрямо първото тримесечие на 2019 година относителният дял на прихода от работна заплата се усилва с 0,9 процентни пункта, делът на приходите от обществени компенсации и помощи - с 0,5 процентни пункта, до момента в който делът на тези от пенсии, обществени заплащания и помощи понижава с 0,2 пункта, а от независима претовареност - с 0,8 на 100.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР