Общинското предприятие ДДД - „Дезинфекция, дезинсекция и дератизация“ започва масова

...
Общинското предприятие ДДД - „Дезинфекция, дезинсекция и дератизация“ започва масова
Коментари Харесай

Започва масово изтребление на плъховете във Варна

Общинското дружество ДДД - „ Дезинфекция, дезинсекция и дератизация “ стартира всеобща зимно-пролетната дератизация на каналните шахти и дерета на територията на Община Варна.

Тя включва залагане на родентициди в градската канализация и в дупките на гризачите, оповестява Монитор. Използват се препарати на антикоагулантна основа, които са със санитарно позволение за стартиране на пазара и информативен лист за сигурност.

Третиранията ще се правят при подобаващи климатични условия и прецизно съблюдаване на изискванията за безвредно приложение на биоцидитe, обясниха от ДДД. Процедурите по дератизацията ще се правят по график в другите жилищни региони на Варна.

В централния регион „ Одесос “ от 5 до 9 февруари ще се обработват общо 2 295 шахти, още 3 429 шахти в „ Младост “ от 12 до 23 февруари, 1 857 шахти във „ Владиславово “ от 26 февруари до 2 март, в „ Аспарухово “ от 6 до 9 март - 1020 шахти и в регион „ Приморски “ - 2604 шахти, които ще се обработват в интервала от 12 до 26 март.

В кметствата Тополи, Каменар и Звездица от състава на варненската община, на 28 март ще бъдат обработени общо 134 шахти и 5 дка дерета. Още 611 дка дерета подлежат на обработка от 28 до 30 март, като в „ Младост “ те са 283 дка, в „ Приморски “ - 214 дка, във „ Владиславово “ - 90 дка и в „ Аспарухово “ - 24 дка.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР