Общинският съветник от ВМРО Карлос Контрера алармира, че парите за

...
Общинският съветник от ВМРО Карлос Контрера алармира, че парите за
Коментари Харесай

Колапс чака София! Фандъкова внесе нещо ужасяващо, дни преди да приключи със София

Общинският консултант от Вътрешна македонска революционна организация Карлос Контрера сигнализира, че парите за публичен превоз съществено се орязват през икономическата рамка на превоза за 2023 година Това става с отчет на ГЕРБ и отрасловия заместник-кмет на Фандъкова.
Докладът стана мотив за съществени пререкания на съвещанието на комисията по превоз. Вносителите Зафир Зарков и заместник-кметът Барбалов оферират да се понижат средствата за електротранспорта и автотранспорта, а да се усилят парите на Център за градска подвижност с над 17 млн. лева
Карлос Контрера възразява, че това ще докара до колапс на транспортните оператори, като най-ощетени са електротранспорта и автотранспорта. Той оспори индикаторите, защитавани от Център за градска подвижност и зададе въпроси по какъв начин в изискванията на над 25 млн. лева просрочени отговорности, парите на автотранспорта се понижават. Попита и за какво средствата за тролеите, трамваите и електробусите понижават, а на „ Метрополитен “ се усилват.
Според представителя на Вътрешна македонска революционна организация този отчет залага бомба за есента и за идващия мандат на Общинския съвет и може би задачата е точно да се минира бъдещата работа. Контрера счита, че в отчета няма никаква логичност, тъй като Столичен автотранспорт и Столичен електротранспорт натрупат отговорности, а в това време се понижават средствата. Според него има риск да не бъдат платени заплатите през ноември и декември. Контрера зададе и въпроса по какъв начин ще се платят през октомври увеличените заплати (по 150 лева на служител), откакто със задна дата се понижават парите за превоз.
Той показва, че единствено в автобусния превоз липсват над 200 водачи, а в това време общината желае да понижи финансирането.
Общинският консултант от Вътрешна македонска революционна организация показва още, че „ наглостта стига до там, че съгласно запис в отчета транспортните оператори ще би трябвало да връщат средства на ЦГМ и Столична община, защото предлагането е рамката да влезе със задна дата – от 1 януари 2023 година “
Без отговор остана въпросът за какво нарастване има единствено за ЦГМ, които оферират да получат над 17 млн. лева повече, а в това време транспортните оператори да получат по-малко. Карлос Контрера съобщи, че в случай че се понижат парите за превоз, има риск ноември и декември хората да стоят по спирките поради разредени курсове.
Вътрешна македонска революционна организация приканва всички – Демократична България, Българска социалистическа партия и Борис Бонев да не поддържат орязването на средствата за превоз.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР