Общинският съветник от Демократична България Веселин Калановски призова с отворено

...
Общинският съветник от Демократична България Веселин Калановски призова с отворено
Коментари Харесай

Калановски към Фандъкова: Кога ще преместите монумента с дружелюбния руски войник, размахал оръжие над софиянци

Общинският консултант от " Демократична България " Веселин Калановски прикани с отворено писмо кмета на София Йорданка Фанкъдова и ръководителя на комисията по просвета Малина Едрева от ГЕРБ най-сетне да бъде задвижен въпросът с преместването на Паметника на руската войска.

Той дружно с групата съветници на " Демократична България " упорстват паметникът да се демонтира и реалокира от мястото му в центъра на столицата от началото на мандата им през 2019 година

Днес е съвременно да се приказва за евроатлантическа ориентировка и принадлежността на България към Европа и НАТО. Политическата мощ, която вие представлявате даже обществено показва предпочитание за образуване на съдружно ръководство, учредено на тези правила. Похвално предпочитание, само че дано да се върнем към действителностите на днешния ден, декларира Калановски в писмото.

Той задава и серия от въпроси в светлината на съветската експанзия в Украйна, заканите за приложимост на нуклеарно оръжие, хибридната война и оповестяването на България за неприятелска страна от Русия:

- Какво още би трябвало да се случи, с цел да излезе Столична община от летаргията си и да предприеме действителни дейности за преместването на монумента с " отзивчивия " съветски боец, размахал оръжие над главите на софиянци? Какво още би трябвало да се случи, с цел да се реалокира монумент, внушаващ васално състояние на България по отношение на Русия?
- Как се вписва наличието на подобен паметник в скалата на Вашите евро-атлантически полезности? Смятате ли, че е обикновено въоръжен боец от армията на страна, оповестила ни за врагове, да се извисява над Народното събрание и университета? Как това кореспондира с натовската ни принадлежност?

- Докога либералистичен ще поносим този знак на съветското колониалното въздействие, достигнало своя пик у нас по време на Съюз на съветските социалистически републики, а продължаващо и до през днешния ден в най-различни формати?

В отвореното писмо той приканва столичния кмет дружно със Столичния общински съвет (СОС) да решат най-сетне проблемите със собствеността на ПСА, издигнат върху общинска земя в София. Той упорства да се приведе в осъществяване решение № 19 на СОС от 25.02.1992 година, допълнено от решение № 2 от 18.03.1993 година, където органът на локално самоуправление ясно е изявил волята си за разглобяване на паметника. Настоява ръководителят на СОС Георги Георгиев и Малина Едрева да се погрижат да бъде придвижен, прегледан, а при нужда и поправен отчетът на “Демократична България ” от 2020 година за преместването на ПСА.
Това ще е добра опция да демонстрирате обществено и с действителни дейности своята евроатлантическа принадлежност. Избирам формата на обществено писмо до вас, а не на публично запитване в качеството ми на общински консултант, тъй като досегашният опит демонстрира, че възможностите да получа отговор на питането си, до момента в който въпросът е към момента настоящ, не са изключително огромни, приключва известният артист, представен от novini.bg.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР