Общинският съвет ще гласува нова Наредба за финансиране на инициативи

...
Общинският съвет ще гласува нова Наредба за финансиране на инициативи
Коментари Харесай

Общинският съвет в Пловдив ще гласува: Без електронен подпис няма финансиране на културата

Общинският съвет ще гласоподава нова Наредба за финансиране на начинания в областта на културата на сесията си на 11 април. В огромната си част са непокътнати процедурните правила за кандидатстване, оценка, утвърждение, финансиране и отчитане на плановете. Предвижда се дигитализиране на процеса по подаване и отчитане на дейностите. Това ще докара до облекчение на културните оператори и ще сътвори по-голяма бистрота при разходване на обществените средства.
В новата Наредба е планувано до края на 2024 година да продължи подаването на документи и на хартия по остарелия ред. Единственото стеснение за претендентите е, че ще би трябвало да се снабдят и да поддържат електронен автограф.
Проектът на Наредба планува и разширение на обсега и дейностите на финансиране. Към до момента настоящите разпореждания за финансиране по Компонент 4 „ Произведения на пловдивски писатели и значими за града издания “, по който се финансират един път годишно подготовката до стадий „ електронна книга в PDF “ на произведения в област: художествена литература (стихосбирка, алманах разкази, разказ, драматургия, книга за деца), литературна рецензия, литературна история, литературоведско проучване, монография, литературна анкета, историческа литература, краезнание, изкуствознание, културология, се включва и финансиране на превод на непознат език на изброените произведения и оформянето им до стадий „ електронна книга в PDF “.
За резистентност и следващо разпространяване на преведените книги са планувани два разновидността. Кандидатите могат да показват предварително-сключено съглашение с непознато издателство с уговорка за печатане при обезпечено финансиране или да посочат международно известна електронна платформа с богата сбирка от книги и отворен достъп, в която преводът ще бъде качен за период от една година. Разширяването на обсега ще даде опция за популяризирането на пловдивските създатели, техните творби и Пловдив зад граница.
По рекомендация на издатели и създатели срокът за превод на творби на пловдивски създатели на непознат език е продължен до 18 месеца, а за всички останали срокът е за реализация на плановете е от февруари до 15 декември.
Завишени са и средствата по стратегия „ Мобилност “ – за самостоятелни пътувания – до 800 лева, групови пътувания – до 3000 лева, превоз на произведедния на изкуството – 3500 лева
Финансирането по стратегия „ Гражданска интензивност “ се усилва до 5000 лева.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР