Общинският съвет одобри облекчения за инвестиции в развитието на електротранспорта

...
Общинският съвет одобри облекчения за инвестиции в развитието на електротранспорта
Коментари Харесай

Пловдив въвежда облекчения за инвестиции в електротранспорта

Общинският съвет утвърди облекчения за вложения в развиването на електротранспорта в Пловдив, съобщи кореспондент на Plovdiv24.bg. На сесия през днешния ден бе гласувано предлагането лицата, декларирали желание да слагат зарядни станции на място – общинска благосъстоятелност, да бъдат освободени от възнаграждение на такса в случаите, когато услугата е с нетърговски темперамент, т.е. – слага се безплатно, и за времето, през което дават услугата по зареждане с електрическа енергия безплатно.

" Тенденцията в Европейски Съюз е да се реализира значително понижаване на излъчванията на въглероден диоксид, пораждащ парниковия резултат посредством потреблението на електрически автомобили. България предприе законодателни промени, освобождаващи притежателите на подобен вид транспортни средства от възнаграждение на налог. Електрическите коли несъмнено обезпечават екологично чист метод на подвижност, щадящ околната среда.

В тази тенденция е належащо да се подхващат ограничения за слагане на по-голям брой зарядни колонки за електрическите транспортни средства, за улеснение и сигурност на водачите им ", аргументират стъпката от общинската администрация.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР