Общинският съвет на Разград днес реши да даде двете лъвчета

...
Общинският съвет на Разград днес реши да даде двете лъвчета
Коментари Харесай

Разград даде двете лъвчета на зоопарка в Пазарджик, защитници на животните организират протест

Общинският съвет на Разград през днешния ден реши да даде двете лъвчета Максуд и Терез на зоопарка в Пазарджик. Лъвчета се родиха през септември 2017 година в зоопарка в Разград, при неприятни условия и бяха избавени с помощта на напъните на природозащитници и доброволци. След съглашение с общината те трябваше да заминат за избавителен център в Холандия, само че през декември кметът на Разград изненадващо разгласи, че те ще бъдат дарени на пазарджишкия зоопарк, който все още няма условия за настаняването им.

Решението през днешния ден е взето с 21 гласа " за " (всички съветници от ГЕРБ и Движение за права и свободи са го подкрепили). Общинските съветници са решили, че Терез и Максуд ще бъдат дадени в Пазарджик, а всички възрастни лъвове в разградския зоопарк ще бъдат дадени на организациите за отбрана на животните, тъй че да отидат в избавителния център в Холандия, сподели пред " Дневник " Явор Гечев от фондация " Четири лапи ". След като се разбра за ориста на двете новородени лъвчета, инспекция в разградския зоопарк, който няма лиценз от 2014 година, откри, че изискванията за животните там са доста неприятни. Екоинспекцията в Русе разпореди развъждането на лъвове да спре, а зоопаркът да реалокира всички животни на други места.

Веднага след днешното решение бранителите на животните проведоха митинг . Той ще е във вторник (30 януари) пред Министерския съвет.

" Лъвчетата бяха на финалната права и към този момент с по една лапичка стъпили в свободата. Но нечий пълен интерес засенчи това и общинарите в Разград още веднъж взеха решение да гласоподават за изпращането им зад решетките в пазарджишкия зоопарк ", пишат уредниците на митинга във " Facebook " страницата за събитието.

" Стигнахме до такава степен, че животът на Терез, Масуд и 3-годишния Асен висят на косъм, поради " играта " на процедурни хватки и размотаване от какви ли не хора, облечени във власт ", пишат още те и напомнят, че неотдавна министър председателят Бойко Борисов и министърът на околната среда Нено Димов поеха ангажимент, че двете лъвчета ще бъдат изпратени в избавителния център в Холандия.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР