Общинският съвет Добрич прие нарочна декларация срещу решението на Европейския

...
Общинският съвет Добрич прие нарочна декларация срещу решението на Европейския
Коментари Харесай

След удара за Шенген: Добрич иска отваряне на границата с Румъния

Общинският съвет Добрич одобри нарочна декларация против решението на Европейския съвет България да не бъде призната в Шеигенското пространсто, а българските жители да бъдат третирани от съответни страни-членки на Евпорейския съюз като второстепенни жители на общността.

„ Ние, жителите в пограничните региони, разчитаме на рухването на границите със прилежащите ни страни, за да можем да се възползваме от същинската концепция заложена в основаването на Европейски Съюз - безпрепятствено и безкрайно пътешестване на хора и артикули в границите на съюза. Това поредно отсрочване на присъединението на България към Шенгенското пространство е ярка дискриминация по политически симптом и трагично понижава капацитета за търговия и туризъм в целия североизточен завършек на страната ”, се споделя в декларацията.

„ Ето за какво, като реакция към явната неправда от наложените ни от страна на Нидерландия и Австрия ограничавания, предлагаме и настояваме Народното събрание на България дружно с Народното събрание на прилежаща Румъния да подхващат дейности и законови промени, свързани с двустранното отваряне на границите сред нашите две съседни страни и основаване на зона за гладко придвижване на хора и артикули между България и Румъния.

Двете другарски страни са изпълнили всички изисквания наложени от регламентите на Европейски Съюз и са подготвени да се трансфорат в един общ пазар, основан на еманципация и положителни междусъседски връзки. По този метод, България ще демонстрира отношението си към явната дискриминация и лицемерно отношение към една доброжелателна, правилна и лоялна страна членка на Европейски Съюз, за каквато се считаме ”, заявяват още общинските съветници.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР