Общинските власти на Андалусия приеха постановление, което ще спомогне да

...
Общинските власти на Андалусия приеха постановление, което ще спомогне да
Коментари Харесай

Узаконяват хиляди незаконни постройки

Общинските управляващи на Андалусия одобриха разпореждане, което ще спомогне да бъдат узаконени хиляди противозаконни жилища и къщи, издигнати без нужните авансово разрешителни. Причината да се стигне до вземането на сходно решение е, че с десетилетия в испанската провинция се е строяло безсистемно, като максимален е казусът в селските региони. Там над 300 000 къщи са построени без нужните за това разрешителни. Много от тях в следствие са купени от задгранични вложители, най-вече от северна Европа, които не са знаели за казуса и са в „ заварено състояние ".

„ В продължение на близо десетилетие притежателите на 327 000 парцела са в правов вакуум. В резултат се сблъскват с редица законодателни проблеми, като да вземем за пример липса на документи, позволения за присъединение към ВиК и електрическата мрежа. В някои случаи даже се стига до заплаха от унищожаване на постройката " изясняват обстановката от неправителствената организация на притежателите AUAN (Abusos Urbanisticos Andalucia NO).

Постановлението признато от локалния парламент на Андалусия дава право на всички притежатели на противозаконни постройки да подадат заявление в общината документа Assimilado al regime de fuera de ordenacion (AFO), който узаконява парцела им. Изключение са тези, издигнати преди по-малко от 6 години или при положение, че има очевидни нарушавания при строителството им. Притежателите на AFO ще им даде право публично да се включат във ВиК и електрическата мрежа.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР