Общинските съветници от групата на БСП се пребориха за реализацията

...
Общинските съветници от групата на БСП се пребориха за реализацията
Коментари Харесай

БСП се пребори за реализацията на два важни проекта в София

Общинските съветници от групата на Българска социалистическа партия се пребориха за реализацията на два доста значими плана, които към този момент са в финансовите разноски на общината до края на годината. Става въпрос за построяването на спортна зала в регион " Младост ", за която социалистите в СОС се борят още от 2015-та година, и за ремонт на детска градина в " Изгрев ". Това стана, откакто на сесията на Столичния общински съвет през днешния ден беше признат отчет по отношение на планове за финансиране на финансови разноски за периода до приемане на бюджета на Столична община за 2023 година

" Спортната зала в " Младост " е наша борба доста от дълго време. Доволен съм, че успяхме в този момент да я включим в финансовите разноски до края на годината. Така осигуряваме финансиране за начало на реализацията й ", разяснява ръководителят на Българска социалистическа партия - София и на групата на социалистите в СОС Иван Таков.

Заместник-председателят на СОС от Българска социалистическа партия Милка Христова добави, че неналичието на държавен бюджет не трябва да стопира построяването на значими за града обекти. " Те са от извънредно значение както за транспортната инфраструктура, по този начин и за детските градини и учебните заведения. За Българска социалистическа партия това са най-важните проблеми за решение в нашия град, разяснява тя. - И двата обекта, които попаднаха в финансовите разноски на Столична община до края на годината, са част от нашата предизборна платформа.

Спортната зала в " Младост " ще бъде към едно от учебните заведения в региона. Ще бъде употребена и от учениците, и от жителите. По този метод потвърждаваме, че с съответни и ясни оферти и с упоритото им отстояване можем да реализираме положителни резултати и да решаваме проблеми и в ролята на съпротива ".

Според Петко Димитров, който е член на Постоянната комисия по финанси и бюджет в СОС, разчетеното финансиране на плана за създаване на многофункционална спортна зала в " Младост " е огромна победа за групата на Българска социалистическа партия.

" Общата стойност на плана е над 7 млн. лева, сподели той. - " Младост " е един от най-бързо разрастващите се региони в града, само че страда от сериозна липса на спортна инфраструктура. На днешното съвещание на Комисията по финанси и бюджет настоях за 35% предплатено финансиране за спортната зала, което да подсигурява осъществяването на строителните действия до края на годината. Комисията обаче одобри 25%, а с сътрудниците се обединихме, че при приемане на бюджета на Столична община ще създадем подробна рекапитулация и ще подсигурим нужните средства, тъй че строителните действия да не стопират до цялостното създаване на залата ".

Петко Димитров добави, че в незабавен порядък ще бъдат осъществени ремонтни действия за над 200 000 лева в 34-то ОДЗ в столичния регион " Изгрев ". " За страдание, детската градина работи в спешен режим от края на предходната година, откакто покривът протече, разяснява той. - Много съм удовлетворен, че в този момент в най-кратки периоди ще бъде ремонтиран и детската градина ще проработи обикновено ".

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР