Общинските съветници от Демократична България Симеон Ставрев и Иво Божков

...
Общинските съветници от Демократична България Симеон Ставрев и Иво Божков
Коментари Харесай

Общинари от ДБ искат спешен одит на градския транспорт и метрото

Общинските съветници от " Демократична България " Симеон Ставрев и Иво Божков желаеха незабавен одит на двете системи за таксуване на пасажерите в градския превоз на София - " Център за градска подвижност и " Метрополитен ", оповестяват от пресцентъра на Демократична България.

Те упорстват да се откри какво е настоящото финансовото положение на двете сдружения, които ръководят градския превоз в столицата, защото следва гласоподаване дали " Метрополитен " ЕАД да престане да бъде издател на билети и карти и да стане единствено пропагандатор.

" Вярваме, че е редно общинските съветници да са осведомени с всички условия и обстоятелства по въпроса, с цел да можем да вземем обективно решение. В обществена полемика стана ясно, че ЦГМ не знае по какъв начин работи системата на метрото и противоположното - метрото не знае по какъв начин работи система на ЦГМ ", съобщи Симеон Ставрев.

Той от дълго време моли в София да има единствено едно сдружение, което ръководи градския превоз - наземен и под земята. Също по този начин Ставрев редовно упорства за цялостна бистрота на данните за пътникопотока и продадените транспортни документи, с цел да може да се вземе най-оптималното решение за цената на билетите и картите в София.

" Все още нямам достъп до данните на билет системата в действително време. Аргументът на ЦГМ е, че ни пращат систематизирана информация по въпроса. За мен това не е задоволително - не мога да предложа оптимизация на линии на градския превоз, просто тъй като нямам задоволително информация ", сподели общинският консултант.

Божков и Ставрев молиха в най-спешен порядък зам.-кмета по цифровизация да направи обзор на двете системи и да даде мнение по техническата част на отчета, импортиран от сътрудниците от ГЕРБ, Вътрешна македонска революционна организация и Спаси София преди съвещанието на 21 юли 2022, на което ще се преглежда финално тематиката.

Ставрев и останалите общински съветници от " Демократична България " неведнъж са повдигали обществено въпроса с прозрачността при продажбата на транспортни документи от страна на ЦГМ и " Метрополитен ". Според него откакто метрото независимо издава, продава и регистрира продажбите на карти и билети пред Столичния общински съвет, са вероятни злоупотреби.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР