Общински съветници в Бургас са отправили искане за извънредна сесия

...
Общински съветници в Бургас са отправили искане за извънредна сесия
Коментари Харесай

Общинарите в Бургас със спешна сбирка за водата

Общински съветници в Бургас са отправили искане за изключителна сесия на локалния общински съвет, за чуване на представител на Министерство на околната среда и водите /МОСВ/ и шефа на сдружението " Водоснабдяване и канализация " в Бургас.
Според общинския консултант в Бургас Живко Господинов от 16 октомври до 26 ноември т.г. наличният потребен размер в язовира е понижен с над 20 на 100.
От ежедневния бюлетин за положението на водите на Министерство на околната среда и водите е видно, че в обсъждания интервал средноденонощният приток на язовир " Камичия " е с близо 10 пъти по-малък от средноденонощния разход на вода. Трябва да се вземат незабавни ограничения за решение на казуса с ниските водни равнища, уточни Господинов.

Според ВиК-Бургас имало направен абстрактен план по какъв начин жителите на Бургас да избегнат водната рецесия.

Според представители на сдружението би трябвало да се извърши ремонт на язовирите " Порой " и " Ахелой ", създаване на част от нов тръбопровод, който обаче минава през частни и държавни земи, както и създаване на помпени станции.

Ввчера Емил Димитров насочи другарски огън към министрите на Министерство на регионалното развитие Петя Аврамова и на земеделието Десислава Танева откакто изиска помощ от народните представители. Българска социалистическа партия и Движение за права и свободи желаеха оставка на кабинета.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР