Общинската транспортна фирма “Екобус ще кандидатства по оперативна програма за

...
Общинската транспортна фирма “Екобус ще кандидатства по оперативна програма за
Коментари Харесай

Одобриха бизнес плана на “Екобус” за доставка на 20 електроб...

Общинската транспортна компания “Екобус ” ще кандидатства по оперативна стратегия за финансиране на закупуване на 20 електробуса и създаване на хранилище със зарядни станции. Инвестицията в екологичен градски превоз, който ще започва с 2 линии, е към 30 млн лв..

Бизнес проектът на “Екобус ”, направен от шефа на сдружението Илко Търпов, беше признат на сесията с 26 гласа " за ". Против бяха 13 съветници, а 7 гласоподаваха въздържал се.

Йордан Илиев, ръководител на групата на ГЕРБ, направи опит да неодобрява бизнес програмата на “Екобус ”, а му подгряваше самостоятелният консултант Слави Георгиев.



”Мислете пловдивски, а не тотевски ”, скастри групата на ГЕРБ Николай Радев, началник на “Автентична лява Българска социалистическа партия ”. Той предизвести, че основаването и ръководството на транспортна компания не е леко, като даде образец със остарелия му другар Димитър Чолаков, консултант от същата група.

Зам- кметът Тодор Чонов заяви, че  утре чакат “Екобус ” да получи лиценз за транспорт на пасажери, а към началото на новата година ще има план, с който ще кандидатства за финансиране по стратегия на Европейски Съюз.

Скоро Пловдив ще има електробуси и свое хранилище, увери Чонов.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР