Общинската избирателна комисия в Перник заличи регистрациите на всички кандидати

...
Общинската избирателна комисия в Перник заличи регистрациите на всички кандидати
Коментари Харесай

Общинската избирателна комисия Перник заличи регистрациите на всички кандидати за кметове на четири пернишки кметства

Общинската изборна комисия в Перник заличи регистрациите на всички претенденти за кметове на четири пернишки кметства - " Изток ", " Църква ", " Бела вода " и " Калкас ".

Първоначално Централната изборна комисия даде напътствие на Общинската изборна комисия за изтриване регистрацията на претендентите. В претекстовете бе посочено, че четирите кметства, намиращи се на територията на града, не попадат в обновения лист на Националния статистически институт към датата 4 август тази година и затова в тях не следва да се организират локални избори през октомври.



Вчера Общинската изборна комисия организира свое съвещание по случая и реши да изпрати в Централната изборна комисия решения на Върховния административен съд от 24 юни 2008 година и на Общинския съвет в Перник от 2015 година

И в двете решения е предпазена тезата по отношение на съществуването на кметствата и провеждането на избори в тях. По-рано през днешния ден стана ясно, че все пак Централната изборна комисия осведоми ОИК да предприеме дейности по неотложно осъществяване на напътствията, дерегистрирайки претендентите.

Местните централи на политически партии в Перник обмислят да апелират решенията в ЦИК или на по-горна инстанция.


Последвайте ни във и

Вече може да ни гледате и в
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР