Общините у нас настояват за спешни действия за подкрепа, свързани

...
Общините у нас настояват за спешни действия за подкрепа, свързани
Коментари Харесай

Общините искат подкрепа за бюджетите си заради кризата с коронавируса

Общините у нас упорстват за незабавни дейности за поддръжка, свързани с отражението на рецесията с ковид върху общинските бюджети. Това оповестиха от Националното съдружие на общините. Заради ограниченията, подхванати в изискванията на изключителното състояние, са направени обилни непланирани разноски, а приходите фрапантно са намалели.

Основните непланирани разноски на общините са свързани с дезинфекцията на всички обекти с публично предопределение, извънплановите поправки на общинските здравни заведения, повишаването на броя на хората, ползващи услугата „ обществен патронаж “.

Негативен резултат върху приходите оказват и подхванатите ограничения за облекчение на бизнеса като освобождението от наеми и премахването на платеното паркиране. Заради прекратените визити в общинските театри, спортните зали и музеите са блокирани и приходите от продажбата на билети и наеми, което в действителност отразява отрицателно върху бюджетите на общините.

Значителни загуби търпят общините с ясно изразен туристически профил.

Затова Сдружението на общините стартира изследване на отражението на рецесията върху приходната част на общинските бюджети и по отношение на същия интервал на предходната година, както и на спомагателните разноски. Данните от разбора ще послужат при създаването на съответни оферти за компенсиращи ограничения и ще бъдат изпратени до вицепремиера Томислав Дончев и до министъра на финансите Владислав Горанов.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР