Общината в Стара Загора и сдружение Брат за Брата“ си

...
Общината в Стара Загора и сдружение Брат за Брата“ си
Коментари Харесай

В Стара Загора помагат на хората в нужда

Общината в Стара Загора и съдружие „ Брат за Брата “ си подават ръка за реализирането на обществена активност за помощ на хората в потребност. Сдружението ще събира парични средства, посредством които ще се обезпечават нужни артикули за старозагорци, потърпевши от изключителното състояние, въведено поради опасността от корона вирус.

От понеделник на телефон 0884 062498 представител на сдружението ще приема позвънявания на жители. В общината ще заседава специфична комисия, в която влизат общественици, както и Павлина Делчева, шеф на дирекция „ Социално подкрепяне “, която ще оказва помощ за отсяване на най-нуждаещите се.

Започна и акцията за набиране на средства по банкова сметка на сдружението. Според кмета на града Живко Тодоров, това се прави, с цел да има бистрота при харченето на средствата.

„ Всеки ден на страницата ни ще има информация какви средства са постъпили, каква е общата сума, както и защо са изхарчени средства “, изясни Антон Лазаров, ръководител на сдружението. Той прикани младежите да оказват помощ на възрастните хора и на всички, които имат потребност.

„ Нека тези, които имат повече приходи и които имат повече благоприятни условия, компаниите, които работят на територията на Община Стара Загора да оказват помощ за благородната идея. Аз персонално ще направя подаяние и ще пропагандирам за включването им “, сподели Живко Тодоров. „ Няма кой да помогне на хората с изключение на локалната власт и локалното общество. Заедно ще създадем повече “, добави кметът.

Ще се подкрепят хора и фамилии, които са освободени от работа, в неплатен отпуск, които нямат приходи, самотни майки и всички потърпевши от ограниченията за отбрана от корона вируса.

Те би трябвало първо да позвънят по телефона и да си уговорят среща с Комисията. Ще се позволяват по един човек в границите на 20 минути. Хората би трябвало да носят документи за освобождение от работа, за неплатен отпуск и т. Н.

Банковата сметка за набиране на средства е:

Клон: ПИБ - гр. Стара Загора
IBAN BG57FINV91501217430192
BIC FINVBGSF
Титуляр: БРАТ ЗА БРАТА - СТАРА ЗАГОРА
Основание за заплащане: Дарение - ковид
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР