Общината с безупречна организация за нормалното протичане на концертите, осигурени

...
Общината с безупречна организация за нормалното протичане на концертите, осигурени
Коментари Харесай

Бургас е лятната столица на фестивалите, ето какви концерти предстоят

Общината с безупречна организация за естественото протичане на концертите, обезпечени са паркоместа, както и е направена организация на придвижването

Това лято Бургас се трансформира във фестивална столица. Всяка седмица световноизвестни звезди гостуват в морския град, като по този метод притеглят хиляди туристи от страната и чужбина. И този уикенд концертите не престават. Metalhead Beer Fest 2023 ще събере на едно място меломаните. 

Заради многочислените събития Община Бургас пуска нощни линии на градския превоз. Има и организация на придвижването, изясни кметът Димитър Николов.

" Големите звезди и концерти ще доведат хиляди посетители на града, което допуска скупчване на хора и засилен авто трафик. Това лято Бургас изрично ще бъде мястото с най- огромните събития в България и благодаря на всички уредници, които избраха града ни! В желанието ни всичко да бъде проведено по този начин, че да мине най-гладко, без произшествия и непотребни нерви, сътворяваме организация взаимно с органите на реда, която да улесни бургаските жители и гостите на града ни ", сподели градоначалникът.

Ето и част от идните събития: 
Metalhead Beer Fest 2023 – 29 и 30 юли
Желаещите да посетят фестивала ще могат да стопират колите си на двата паркинга против Търговска колегия „ Акве калиде “, на кръговото кръстовище Банево – Ветрен, в паркинга, ситуиран директно след кръговото кръстовище, както на и този до пивоварна „ Металхед “. При препълване на паркингите, ще може да се паркира от едната страна на ул. „ Александър Стамболийски “, която стига до кръговото на „ Минералните бани “. На място ще има патрулен автомобил, който да контролира паркирането в избраните за това зони, както и напредването на участници и гости към зоната на фестивала преди и по време на събитието.
В събота и неделя, 29 и 30 юли, Община Бургас и „ Бургасбус “ ще обезпечат изключителни курсове на рейс №3 в посока от кв. „ Банево “ за Бургас:
29.07.2023 година, събота:
- 23:10 часа от „ Банево “
- 23:40 часа от „ Банево “
30.07.2023 година, неделя:
- 23:10 часа от „ Банево “

* No rules fest- 28 и 29 юли- рибарско пристанище Сарафово
* Цеца Величкович и Никос Вертис – 29 и 30 юли
* SPICE Music Festival – 4 и 5 август
* Róisín Murphy, Morcheeba, Sophie Ellis-Bextor и Phuture Shock – 6 август 
* Franz Ferdinand, Nothing But Thieves и българите Hayes & Y – 11 август 
* 19-20 август- TEEN BOOM FEST- Морска гара Бургас
* 25 -26 август- Егаси феста- Морска гара Бургас

Повечето от тези събития ще се проведат в зоната за публичен достъп на Морска гара. 

" Предварително се обръщаме към всички посетители на града, идващи с коли, с молба да търсят опция за паркиране в периферните му елементи, защото централната си има своя предел. Варианти са откритият общински паркинг на ул. „ Гурко “, паркинг „ Пиргос “ в к-с „ Лазур “, под земята паркинг на пл. „ Кирил и Методий “, моли кметът.

В събота и неделя синя зона няма, само че е дейна зелената в регионите край морето. Ако сте на хотел или квартира в бургаските жилищни комплекси и квартали, оставете автомобила си там и използвайте комфортния ни градски превоз. 

Община Бургас още веднъж ще обособи специфична зона на ул. " Булаир ", в правата от ул. " Константин Фотинов " до ул. " Цар Симеон 1 ". Посетителите ще могат да оставят колите си в двете десни ленти. Паркинг зоната ще обезпечи места за към 120 автомобила. Тя ще работи през следните дни и часове:
- 29 и 30 юли – от 18 часа до 1 след среднощ.
- 4, 5 и 6 август – от 16 часа до 3 след среднощ.
- 11, 19, 20, 25, 26 август – от 16 часа до 1 след среднощ.

На 4, 5 и 6 август няма да е наличен за поданици и посетители на Бургас паркингът при остарелия вход на пристанището, където беше „ Фрегатата “. Той ще се употребява за обслужване на концертите. 
“Бургасбус ” още веднъж ще пуснe спомагателни рейсове по линии Б11 и Б12. Извънредните курсове ще бъдат изпълнени в нощта на събота против неделя – 29-30 юли, и в нощта на неделя против понеделник – 30-31 юли, като часовете на потегляне ще бъдат в 00:30 от начални спирки – терминалите в ж.к. “Меден рудник ”, ж.к. “Изгрев ” и ж.к. “Славейков ”. От тези рейсове могат да се възползват хора, прибиращи се от „ Бургас и морето “ и концертите на Цеца Величкович и Никос Вертис. 

В града действа и нощна линия, която обезпечава транспортно обслужване на пасажери в интервала от 23:30 до 04:00 ч. Използвайте мобилното приложение на “Бургасбус ”, откъдето може да се следи в действително време графикът на градския превоз!
 
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР