Община Враца осигури обзаведено жилище на 84-годишните Вълка и Ангел

...
Община Враца осигури обзаведено жилище на 84-годишните Вълка и Ангел
Коментари Харесай

Осигуряват дом на възрастното семейство, пострадало от вятъра във Враца

Община Враца обезпечи обзаведено жилище на 84-годишните Вълка и Ангел Алексиеви, чиято къща беше съвсем разрушена от бурния вятър, който мина през града на 3 февруари, оповестиха от общинския пресцентър.

Домът на възрастните хора бе обиден най-тежко по време на бурята в събота. Заместник-кметът по устройство на територията Мария Попова и секретарят на общината Нина Дакева извели възрастното семейство от застрашената от сриване къща и са ги настанили в жилището, което е обзаведено с всичко належащо с помощта общината и донори, допълват в известието.

Възрастните хора ще получават топла храна от Домашен обществен патронаж, от Български Червен кръст във Враца ще им обезпечат и хранителни артикули. Семейство Алексиеви ще живеят в общинското жилище, до момента в който бъдат отстранени всички повреди в дома им, е споделила заместник-кметът Мария Попова.

Тя е благодарила на всички донори, които са се отзовали бързо и по този начин общината е съумяла в най-кратки периоди да настани възрастните хора в безвредна и уютна среда за живеене, се показва в известието.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР