Община Велико Търново започва акция по премахване на нерегламентираните купчини

...
Община Велико Търново започва акция по премахване на нерегламентираните купчини
Коментари Харесай

Премахват нерегламентирани камари с дървени и строителни отпадъци в Търново

Община Велико Търново стартира акция по унищожаване на нерегламентираните купчини с дървени и строителни боклуци, завършени на разнообразни места в кварталите на Старата столица. Замърсените пространства край съдовете за битова боклук и на други места ще бъдат почистени до края на месеца.

Вече са сложени първите два контейнера за остарели мебели и принадлежности от дърво. Те са локализирани в най-големия жилищен комплекс на Старата столица – „ Бузлуджа ”. Новите съдовете за боклук са край Дома за възрастни хора „ Венета Ботева ” и до паркинг сред локалния пазар и така наречен „ Втора спирка ”. Контейнери от този вид ще бъдат сложени поетапно и в останалите квартали. Инициативата е на Община Велико Търново и на компанията „ Кроношпан “ и се прави за облекчение за жителите на Старата столица.

Повод за мярката са точно зачестилите сигнали за оставени остарели мебели край съдовете за битова боклук или непосредствено в тях. Наредбата за запазване на околната среда задължава както жителите на града и обитаемоте места в общината, по този начин и юридическите лица да провеждат превозването на този вид боклук до oбщинското хранилище за строителните боклуци, намиращо се покрай с. Леденик.

С новите контейнери пред търновци се открива още една опция за транспортиране на този вид дървени боклуци и за последващото им преработване. Друг вид пред юридическите лица е да транспортират старите мебели и съоръжение от дърво непосредствено до базата на „ Кроношпан “ ЕООД.

Община Велико Търново ще сложи и съдове за събиране на остарели и непотребни облекла. Те също ще бъдат ситуирани в огромните квартали на Старата столица.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР