Община Варна работи по 10 проектни предложения, с които може

...
Община Варна работи по 10 проектни предложения, с които може
Коментари Харесай

Община Варна работи ударно върху 10 предложения за еврофинансиране

Община Варна работи по 10 планови оферти, с които може да кандидатства за финансиране по Приоритет 1 " Интегрирано градско развиване “ на Програма " Развитие на районите “. Това заяви през днешния ден заместник-кметът Диан Иванов, който събра на поредна работна среща групата за асортимент на планове и оценка на техническата подготвеност. На срещата участваха още заместник-кметовете по опазване на здравето и обществени действия Снежана Апостолова и по обучение, просвета и спорт Павел Попов.

Министерството на районното развиване и благоустройството отвори предходната седмица процедурата, по която могат да се подават планови оферти. Срокът за кандидатстване на общините е доста къс, до 9 май. Затова е належащо да се вземат навременни ограничения по идентифициране на обектите, подготовка на плановете и подаването им в период, изясни Иванов.

Проектите, с които Община Варна може да кандидатства за финансиране, са в региона на просветителната, здравната и културна инфраструктура и градската среда. Сред обсъжданите обекти са възобновяване и рационализация на постройките на СУ " Елин Пелин “, СУ " Неофит Бозвели “, детските градини " Незабравка “, " Мечо Пух “, детска ясла " Щурче “ и други.

Обсъжда се и опцията за рационализация на отделението по лъчетерапия при СБАЛОЗ " Д-р Марко Марков “ чрез построяването на втори бункер, както и доставките на линеен ускорител, компютърен томограф, мамограф и ядрено-магнитен резонанс.

Предстои да се приготвят нужните документи за обсъжданите обекти. Одобрението е на конкурентен принцип, като претенденти или бенефициенти могат да бъдат необятен кръг заинтригувани страни – държавни органи и администрации, общински управляващи, Неправителствени организации, предприятия, образователни заведения, представители на научната и академична общественост, лечебни заведения, културни институти и Сдружения на притежателите, стана ясно по време на срещата.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР