Община Варна отказва да ремонтира светофарни уредби по най-скъпоценния за

...
Община Варна отказва да ремонтира светофарни уредби по най-скъпоценния за
Коментари Харесай

Община Варна отказва да ремонтира светофари по бул. „Левски“, защото били в ромския квартал

Община Варна отхвърля да ремонтира светофарни уредби по най-скъпоценния за кмета Иван Портних и партийния му водач Бойко Борисов бул. „ Левски “. Разбити устройства за подаване на зелен сигнал за пешеходци няма да се възвръщат, с претекста, че отново ще бъдат счупени.

По-интересното е обаче, че това решение не е оповестено публично от администрацията на Портних. То е пуснато във Facebook групата „ Виждам те КАТ-Варна “ от някой си Стефан Кирков. По информация на други участници в групата, той работи в общинската компания „ ТАСРУТ “. Общинският чиновник, без да е ясно дали въобще има пълномощия да взема решение какво ще се прави и какво няма да се прави в града, декларира следното:

„ На вниманието на водачите на МПС. Във връзка със зачестилите сигнали по отношение на режима на работа на двете светофарни уредби при започване на бул. " Васил Левски " при кръгово на кв. " Максуда " се усещаме ангажирани да ви осведомяваме за следното: през последните дни и седмици двете светофарни уредби (едната е на едното платно на бул. " Васил Левски ", а другата е на другото платно) бяха подложени на вандалски офанзиви от близкоживеещия контингент, при което бяха откраднати бутоните, посредством които пешеходците подават пешеходна поръчка. По тази причина и заради неналичието на бутони за пешеходна поръчка, тази поръчка към този момент се подава наложително през непрекъснат период за гарантиране на сигурността на пресичащите пешеходци (в региона живеят и други хора ). Осъзнаваме, че това ощетява водачите на МПС, само че не разполагаме с никакъв различен рационален механизъм, с цел да подсигуряваме сигурността на пешеходците. Искрено имаме вяра, че разбирате зародилия проблем и оценявате както нашата грижа за пешеходците, по този начин и техния живот. Готови сме във всеки един миг да възстановим естественото действие на двете уредби при положение, че се откри работещ механизъм, който да реши въпроса със вандалските прояви и кражбата на съоръжение. Бъдете деликатни, шофирайте безвредно. “

Липсата на регулация естествено ядосва варненските водачи, както и пешеходците. Скандално е обаче зарязването на поддръжката на развявания като популярен триумф бул. да става толкоз рано. Дали кметът Иван Портних въобще ще вземе отношение по въпроса, дали някой от по-големите началници в Общината въобще знае, че има проблем и че решението, което е открито, е такова? Едва ли… Иначе евентуално щяха да обяснят на служителя на „ ТАСРУТ “ Стефан Кирков (ако той в действителност е подобен и в случай че това е същинското му име), че изявления от рода „ близкоживеещия контингент “ и решения нищо да не ремонтира към „ Максуда “, тъй като е безсмислено, звучат обидно и дискриминационно.

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР