Община Варна иска да придобие от държавата два недвижими имота

...
Община Варна иска да придобие от държавата два недвижими имота
Коментари Харесай

Община Варна иска да придобие два имота в Аспарухово от държавата


Община Варна желае да придобие от страната два недвижими парцела в кв. „ Аспарухово “, с цел да може да кандидатства за финансиране по Програмата за морско дело и риболовство. Това стана ясно на днешното съвещание на отрасловата комисия към локалния парламент, на което бе обещано единодушие общината да организира процедура по придобиване безплатно в благосъстоятелност на държавните парцели.

Варна има опция да получи безплатна финансова помощ по европрограмата, само че едно от изискванията за кандидатстване е да се даде документ за благосъстоятелност на парцелите. Другото условие е плановете по мярката да бъдат изпълнени на територията на МИРГ „ Варна, регион Аспарухово-Белослав-Аксаково “.

Обектите на инвестицията, с които общината ще взе участие по процедурата, са постройката на Народно читалище „ Просвета 1927 “ и още един обект на ул. „ Костур “. Желанието на администрацията е с европейски средства да бъдат осъществени ремонт, обзавеждане и съоръжение на читалището, а постройката на ул. „ Костур “ да бъде превърната в учебен център.

На днешното си съвещание съветниците утвърдиха също Правилник за организацията и активността на пазарните площадки, стопанисвани от „ Пазари “ ЕАД. Те утвърдиха и вътрешни правила за образуване, събиране и отчитане на приходите от общинското сдружение.

Комисията даде също единодушието си „ Ученическо и столово хранене “ да продължи да употребява кухненските блокове в СУ „ Любен Каравелов “, МГ „ Д-р Петър Берон “ и ОУ „ Захари Стоянов “. В тези кухни се подготвя храната за пет детски градини и две учебни заведения във Варна.

С решение на общинските съветници „ Домашният обществен патронаж “ в кв. „ Владислав Варненчик “ ще употребява и през идващите пет години пространства в ДКЦ III – Варна.

На съвещанието беше определен и осигурител на имуществото на Специализираната болница по онкологични болести „ Д-р Марко А. Марков “ – Варна.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР