Община Твърдица изрази позиция относно появили се публикации в социалните

...
Община Твърдица изрази позиция относно появили се публикации в социалните
Коментари Харесай

Община Твърдица с позиция относно невярна информация за питейната вода в с. Сборище

Община Твърдица изрази позиция по отношение на появили се изявления в обществените мрежи, където се твърди, че самостоятелна лаборатория е направила проба от питейната вода на село Сборище и е намерено съществуване на бактерията Ешерихия коли.

В изказването се споделя, че администрацията е подхванала съответните ограничения и неотложно сауведомени „ ВиК Сливен “ и органите на реда в лицето на РУП – Твърдица.

" От „ ВиК Сливен “ изпратиха акредитирана преносима лаборатория, която направи контролна проба от две места - от вкъщи на лицето, което е разгласило въпросната обява в обществената мрежа и от ДГ в Сборище. В резултат на което се откри съществуването на 0.3 мг/л и 0.4 мг/л остатъчен хлор, което значи, че водата е хлорирана и годна за пиянство и няма съществуване на никакви бактерии, които да са рискови за човешкото здраве.

Този резултат демонстрира, че е обезпечено непрекъснато обеззаразяване на питейната вода в село Сборище. В сходство с регламентираните процедури бяха взети втори проби от същите места и за осъществяване на микробиологичен тест, които ще бъдат подготвени на 23.10.2023 година

Уважаеми съграждани,

молим да се отнасяте отговорно и с нужното внимание към сходен вид информация. Когато сама по себе си тя е недостоверна е допустимо да сътвори суматоха и подозрение у хората и да докара до непредвидими последици.

Считаме, че запазването на публичното успокоение, когато няма аргументи за паника е най-важно. Нищо не може да оправдае безотговорното издание на сходна погрешна информация ", се показва в изказването на Община Твърдица..
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР