Децата на Сливен се включиха в състезание Пиша и чета

...
Децата на Сливен се включиха в състезание Пиша и чета
Коментари Харесай

Децата на Сливен се включиха в състезание  „Пиша и чета правилно“ 

Децата на Сливен се включиха в съревнование „ Пиша и чета вярно “

11 сливенски учебни заведения се включиха в тазгодишното общоградското съревнование „ Чета и пиша вярно “, което се организира в зала „ Сливен “. В тимовете влизат деца отIдоVIIклас. Те извършват разнообразни по тип задания.



Състезанието е разграничено на два стадия. Първият стартира сутринта за учениците отIVиVклас, които писаха диктовки. Децата отVIклас трябваше да редактират текст, а седмокласниците имаха за задача да напишат есе на тематика „ Човек вижда толкоз, колкото знае “. Първият стадий приключи с решение на кръстословица.

На старта на втория стадий зам.-кметът Пепа Чиликова благодари на децата за присъединяване им и на преподавателите за положителната подготовка на техните ученици.

„ За Община Сливен надпреварата „ Пиша и чета вярно “ към този момент е обичайно събитие и аз откровено ви благодаря за ентусиазма и желанието, с които се включвате в него всяка година. Организираме го в навечерието на най-красивия български празник – 24 май и благодаря за устрема ви да покажете своите познания, да визиите своите учители и да отбраните почтено имената на своите учебни заведения “, сподели Пепа Чиликова. Тя се обърна и им пожела да бъдат грамотни, да четат книги и да натрупат познания, тъй като това е най-хубавата инвестиция, която могат да създадат за своето бъдеще.

„ Пожелавам ви вашият блян към познания и ученолюбивост да няма край. Не пропускайте нито една парченце от знанията, които ви дават вашите учители, бдете смели и мечтайте “, добави заместник-кметът.

Във втория стадий влязоха учениците отIдоIIIклас. Техните задания бяха прочитане на чужд текст бързо, вярно и изразително, да изпълнят произведение на сливенски създател и да препишат чужд текст вярно и красиво.

Председателят на журито Веселина Тонева, учител по български език и литература в ППМГ „ Добри Чинтулов “, пожела на всички участници триумф и благодари на Община Сливен за организацията на събитието. Нейни сътрудници в журирането са Стоян Стоянов – специалист по български език и литература в РУО, Веселина Симеонова, учител по български език и литература в ППМГ „ Добри Чинтулов “, Николина Велчева – учител по български език и литература в ПХГ „ Дамян Дамянов “ и Жанета Арнаудова – учител по български език и литература в ПГХТ „ Акад. Неделчо Неделчев “-Сливен.

Община Сливен обезпечи за всички деца грамота за присъединяване и книга. Победителите ще бъдат наградени на 24 май, когато ще бъдат връчени оценки и на всички изявени деца и възпитаници, постигнали високи резултати през образователната година.

Организатор на надпреварата „ Пиша и чета вярно “ е Община Сливен, в партньорство с Постоянната общинска комисия по обучение, просвета, просвета и вероизповедания, РУО и Института по български език към Българска академия на науките.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР