Министърът на здравеопазването д-р Галя Кондева освободи директора на Здравната

...
Министърът на здравеопазването д-р Галя Кондева освободи директора на Здравната
Коментари Харесай

Освободиха директора на „Здравната инвестиционна компания за детска болница“

Министърът на опазването на здравето доктор Галя Кондева освободи шефа на „ Здравната капиталова компания за детска болница “Николай Борисов.

Мотивът - открити " редица нарушавания " при одит, в това число непозволено закъснение в сключването на контракта за разрушение и унищожаване на съществуващи здания за потребностите на болничното заведение. Също по този начин е констатиранонеобосновано разходване на суми за юридически услуги при съществуване на административен потенциал за консултиране от страна на членовете на Борда на шефовете.

От Министерство на здравеопазването оповестяват още за несъблюдение на решението на Народното събрание за даване на обновен план-график за ускорено създаване на Национална детска болница и незадоволителна връзка и бистрота с обществеността по основаването на Национална детска болница, поддържането и ежедневното актуализиране на информацията на уеб страницата на „ Здравната капиталова компания за детска болница “.

Министър Кондева предложения представители на Обществения съвет за създаване на Национална детска болница на среща в Министерството, с цел да ги запознае с констатациите от осъществения одит и да им заяви персонално за смяната в ръководството на сдружението.

По време на срещата бе показан краткотрайно изпълняващият длъжността шеф на „ Здравната капиталова компания за детска болница “ ЕАД – доктор Влатко Глигоров, който поема поста до провеждането на конкурс.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР