Община Шабла сключи Административен договор за БФП № РД-02-29-177 от

...
Община Шабла сключи Административен договор за БФП № РД-02-29-177 от
Коментари Харесай

Община Шабла сключи административен договор за БФП по проект по НПВУ

Община Шабла подписа Административен контракт за БФП № РД-02-29-177 от 25.04.2024 година за осъществяване на план № BG-RRP-4.020-0076 „ Подобряване на енергийната успеваемост в Спортен комплекс „ Шабла “, който се реализира по Процедура № BG-RRP-4.020 „ Подкрепа за стабилно енергийно възобновяване на обществен сграден фонд за административно обслужване, просвета и спорт “, Компонент 4 „ Нисковъглеродна стопанска система “ по Инвестиция „ Подкрепа за възобновяване на сградния фонд “ с финансиране по линия на Механизма за възобновяване и резистентност.

Проектът планува създаване на фотоволтаична електроцентрала (ФЕЦ) върху съществуваща многофункционална спортна зала гр. Шабла и ще употребява слънчевата радиация за производството на електрическа сила. Системата ще бъде употребена за личните потребности, без изнасяне на непотребната електрическа енергия към електроразпределителната мрежа. Поради естеството на първичната сила, ФЕЦ ще работи единствено през светлата част от денонощието, като моментната й мощ е според от интензивността на слънчевата радиация. Фотоволтаичните панели ще бъдат инсталирани на носещи структури. За да се обезпечи потреблението през тъмната част от денонощието и в дните със едва слънцегреене, са планувани акумулатори към инсталацията. Предвидените ограничения по плана ще подобрят експлоатационните характерности на постройката, ще понижат загубата при електропренос на силата и ще подобрят изискванията за употреба на пространствата от жителите на гр. Шабла и работещите в постройката. Изграждането на ФЕЦ ще приключи процеса по въвеждане на ограничения за енергийна успеваемост в Спортния комплекс.

Срокът за реализация на плана е 30 месеца от сключване на контракта за БФП, а утвърдената стойност е в размер на 748 606,15 лева с Данък добавена стойност, представляващи 100% безплатна финансова помощ.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР