Община Пловдив обмисля кога да стартира ремонта на последния голям

...
Община Пловдив обмисля кога да стартира ремонта на последния голям
Коментари Харесай

Обмислят старт на разширението на ул. „Царевец”, спасяват вековните чинари край улицата

Община Пловдив обмисля по кое време да започва ремонта на последния огромен инфраструктурен обект в този мандат – реконструкцията и разширението на ул. „ Царевец ”. Зам.-кметът по строителството Пламен Райчев съобщи, че от компанията реализатор към този момент са създали техническият план на улицата, който  чака утвърждение.
Прочетете още
Въпреки че кметът Здравко  Димитров бе декларирал, че преди края на реконструкцията на бул. „ Хаджи Димитър ” и строителството на „ Модър- Царевец ”, ремонт на улицата няма да се започва, то може да се стартира с първия стадий.

Той е за самото уголемение на улицата от бул. „ Хаджи Димитър ” до бул. „ Пещерско шосе ”. Така строителите няма да засягат пътната инфраструктура, а ще  работят в новото платно, което ще се направи западно от съществуващото.  Райчев сподели още, че с компанията са се договорили чинарите край  пътното платно да не се режат, като те ще бъдат разделителна  линия сред двете платна.  

Относно настоящето пътно платно на ул. „ Царевец ” оттова би трябвало да мине първо планът на ВиК за Южния обходен колектор. Когато той бъде заменен, градските управляващи ще могат да стартират построяването на пътното легло и асфалтирането му. Все още не е ясно по кое време ще се случи това, само че надали ще е тази година.

Припомняме, че консорциумът, която ще извърши плана з 4 млн. лв. е реализатор и  на ремонта на „ Хаджи Димитър ”. Консорциумът сред „ София асфалт ” и „ Вейл структури ” не  съумява към този миг да извърши обещанията си за предварително довеждане докрай на обекта, освен това – даже към този момент изостава с темповете на строителството на булеварда, като основава безпорядък за пешеходци и коли в региона.

Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР