Община Пловдив наказа с глоба от 5000лв. култовия бар Найлона

...
Община Пловдив наказа с глоба от 5000лв. култовия бар Найлона
Коментари Харесай

Община Пловдив глобява “Найлона“ заради неуредена документация на Вожда

Община Пловдив наказа с санкция от 5000лв. паметния бар Найлона в Пловдив. Зам.-кметът по „ Обществен ред и сигурност “ Йордан Ставрев е издал наказателно разпореждане, по тази причина че заведението в Капана обслужва клиенти при неуредена документи.
Прочетете още
Всичко почнало с полицейска инспекция, осъществена в края на юли 2022г.. Същата била осъществена час и половина след среднощ, когато чиновници на 4 районно управление (на МВР) открили вътре трима души – клиенти. Звучала и мощна музика.

Проблем за притежателя на заведението Петър Порязов, по-познат като Вожда, се оказала неналичието на позволение за удължено работно време. Той показал пред проверяващите ваучър, с който се опитал да потвърди, че е внесъл заявление в деловодството на Район „ Централен “ за пускане на сходна процедура. Към момента на инспекцията обаче тя още не била финализирана, и затова служителите на реда му издали акт за нарушение на публичния ред в Пловдив.

По-късно зам.-кметът по „ Обществен ред и сигурност “ Йордан Ставрев постановил санкция от 5000лв., добавяйки събитието, че кафе-клуб “Найлона ” се обитава в постройка, която е предопределена напълно за комерсиална активност.

Вожда атакувал глобата пред Административен съд. В претекстовете си показал само, че актът е погрешен и незаконосъобразен и като подобен желае неговата анулация. Липса обаче аргументация.

Магистратите разглеждали жалбата му, само че я определили като неоснователна и я отхвърлили. Тяхното решение не предстои на обжалване. Освен санкцията от 5 000лв. Вожда ще би трябвало да заплати на Община Пловдив и 80лв. за правосъдни разходи.

 

 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР