Община Мездра се включи в най-мащабната национална доброволческа кампания „Да

...
Община Мездра се включи в най-мащабната национална доброволческа кампания „Да
Коментари Харесай

Мездра се включи ударно в кампанията Да изчистим България заедно

Община Мездра се включи в най-мащабната национална доброволческа акция „ Да почистим България дружно “. За седма година самодейността сплоти институции, неправителствени и бизнес организации, както и доброволци в името на общата цел да се построи социална сензитивност по въпросите, свързани с опазването на околната среда и да направи България чиста в дълготраен проект.
От 08.00 часа през днешния ден кметът инж. Генади Събков и чиновници на общинска администрация започнаха разчистване в гр. Мездра като се разпределиха в четири лъча.
Първият обгръща централната градска част, ул. “Г. Димитров “ и парковото пространство. Вторият минава по ул. “Хр. Ботев “ в източна посока и доближава до цех “Искър “. Третата група почиства по ул. „ Хр. Ботев “, западната част на града, региона на блокове Леденик 1-4 и входа на гр. Мездра. Служители на Община Мездра хигиенизираха и зоната на общинския пазар.
Всички чиновници в общинска администрация се включиха в акцията, а кметът насочи зов към жителите на Община Мездра да опитаме да бъдем по-коректни към хората, които са заети с чистотата, тъй като ние сме тези, които замърсяваме и в случай че не провокираме замърсявания в избрани зони, няма да има потребност от сходни акции. Според инж. Събков би трябвало да се държим като притежатели на Общината, а не като хора, на които им е безразлично в каква среда живеят.
Данните на Общинска екологична ревизия за хода на националната доброволческа акция „ Да почистим България дружно “ сочат, че над 150 декара нечисти площи са били почистени едвам до 12.00 през днешния ден. Раздадени са 1 200 чувала. 10 чиновници на Община Мездра почистиха региона към завода за кабелни комплекти SEBN и събраха над 55 чувала с боклуци. Над 30 чувала събраха чиновниците, почистващи градския парк.
Цялата налична техника в Оперативна програма “Чистота “, всички сметоизвозващи машини, камиони и коли УАЗ се употребяват за навреме премахване на събраните боклуци.

Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР