Община Карлово започна подготовка за монтиране на фургони за настаняване

...
Община Карлово започна подготовка за монтиране на фургони за настаняване
Коментари Харесай

46 фургона за семействата без дом в наводнените карловски се...

Община Карлово стартира подготовка за монтиране на фургони за настаняване на останалите без дом фамилии от наводнените карловски села Каравелово, Богдан и Слатина. Новите краткотрайни жилища ще бъдат сложени на общи терени, с цел да се обезпечи тяхното доставяне с ток и вода и оттичането на отпадните води.

До този миг 30 фамилии от трите обитаеми места са декларирали предпочитание да бъдат настанени във фургони. Заявката, която Областният  и Общинският спешен щаб взаимно са създали, е за доставка на 46 краткотрайни жилища. Това заяви в Карлово регионалният шеф Ангел Стоев. Той посочи, че е планувано на многочленни фамилии, които не могат да бъдат настанени в един фургон, ще бъдат предоставени два или три. Временните жилища са изцяло оборудвани с кухня, хигиеничен възел, баня и тоалетна и спалня, посочи Ангел Стоев.

За възобновяване на домовете, които са потърпевши от наводнението, Междуведомствената комисия има свои правила, по които го прави, уточни кметът на Карлово доктор Емил Кабаиванов. То се отнася единствено за здания, които имат градивни проблеми. Ако казусът не е градивен, възстановителните мероприятия ще се финансират от даренията, които събираме. Затова създадохме публичния съвет, който ще предлага на Общинския съвет по какъв начин да разпределя средствата.

Значим проблем във възстановителните действия в Богдан, Слатина и Каравелово е водоснабдяването на тази част от селата, където водопреносната система е изцяло разрушена. Това са крайречните улици, които са действително без никаква инфраструктура, уточни доктор Кабаиванов.

Той посочи, че е належащо построяването на напълно нова водопроводна мрежа. В Богдан тя е 5 км, в Каравелово - 2, а в Слатина - 1 километър.

ВиК ЕООД-Пловдив обаче няма запас за осъществяване на тази задача, по тази причина регионалният шеф Ангел Стоев ще изиска помощ от ВиК Холдинг, който е принципал на водоснабдителното сдружение, и от отрасловия министър Иван Шишков.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР